Mărturiile poliţiştilor care încătuşează infractori. „Noroc că m-am ferit, toporul mi-a trecut la două degete de gât“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe dosare de ultraj sunt înregistrte la Iaşi FOTO Adevărul
Mai multe dosare de ultraj sunt înregistrte la Iaşi FOTO Adevărul

Zeci de procese de ultraj se judecă în prezent în judeţul Iaşi, victime fiind poliţişti sau jandarmi care au fost agresaţi în timpul meseriei. Cel mai grav caz de ultraj, în care victime au fost nouă poliţişti, a fost soluţionat, zilele trecute, de justiţie.

Un ieşean de 55 de ani, Mi­tică Tufă, a fost condamnat la 13 ani şi 9 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de nu mai puţin de nouă fapte de ultraj. Tufă a agresat poliţiştii în timp ce aceştia încercau să îl încătuşeze, pentru a executa o pedeapsă primită pentru o altă agresiune asupra oamenilor legii.

Faptele lui Mitică Tufă s-au petrecut pe 20 martie 2014, atunci când patru poliţişti, printre care şi comisarul-şef Tiberiu Do­garu, adjunctul Poliţiei Paşcani, dar şi cinci lucrători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au mers la casa lui Tufă pentru a-l încătuşa. Poliţiştii au înconjurat gospodăria, însă, când Tufă i-a văzut, a dezlegat un câine de talie mare şi a pus mâna pe un topor. Comisarul-şef Dogaru i-a cerut lui Tufă să se predea, însă acesta a refuzat de mai multe ori, ameninţând poliţiştii cu moartea. „Cine se apropie de mine, îi iau capul“, ar fi spus Tufă.

În acel moment, oamenii legii au decis să intervină în forţă, unul dintre ei folosind spray-ul lacrimogen, dar şi o grenadă lacrimogenă. După una dintre pulverizări, Mitică Tufă a încercat să îl lovească cu toporul în cap pe unul dintre poliţişti, acesta reuşind să evite in extremis lovitura.

„În acel moment mai mulţi colegi au sărit şi l-au imobilizat, deoarece acesta încerca să lovească cu toporul, agitându-l în lateral, cineva a pus pe el o cadă din tablă zincată“, a declarat unul dintre poliţişti, în timpul procesului. Un alt poliţist a declarat că l-a auzit pe colegul său care fusese pe punctul de a primi un topor în cap spunând, imediat după incident: „Noroc că m-am ferit, toporul mi-a trecut la două degete de gât“.

Mitică Tufă a fost încarcerat pentru fapta sa, urmând a-şi petrece următorii 14 ani în spatele gratii pentru faptele de acum trei ani. „În baza mandatului de executare a pedepsei, bărbatul, a fost încarcerat în Peniten­ciarul Iaşi, în vederea executării pedepsei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi, care au arătat că încătuşarea bărbatului s-a realizat în urma unei pecheziţii domiciliare, la care au participat mai mulţi poliţişti.

Citeşte şi: 

VIDEO Cristian Sabbagh, atacat cu topoare, bâte şi pietre. Ce a descoperit în timpul unei anchete

Respectul unor interlopi faţă de un şef de post de la sat: „Îi vom tăia gâtul“. Măcel cu hârleţul şi sapa de faţă cu poliţiştii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite