Mărturie: „Covali a luat viaţa din mine“

Fiul asistentei omorâte în urmă cu 13 ani la Iaşi s-a resemnat că ucigaşul mamei sale va fi din nou liber. Singura victimă care a scăpat cu viaţă din mâinile lui Toader Covali spune că vrea să meargă la procesul de liberare condiţionată a deţinutului pentru a încerca să împiedice bestia să iasă de după gratii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rudele victimelor lui Toader Covali, suceveanul care a ucis patru persoane, au păreri împărţite în ceea ce priveşte punerea în libertate a deţinutului.  Alexandru D. (21 de ani), fiul asistentei Elena Ghiban ucisă în 1997 la Spitalul de Psihiatrie Pădureni- Grajduri, spune că nu are importanţă dacă bestia va ieşi de după gratii.


„Nu mă ajută dacă e închis sau nu. A luat viaţa din mine. Dacă instanţa consideră că nu va mai aduce suferinţă altei familii, îl va pune în libertate. Eu nu am nevoie de nimic de la el“, spune Alexandru. Cu capul plecat şi tremurând, tânărul susţine că  viaţa lui s-a schimbat cu 180 de grade, dar că mereu îşi va aminti de mama lui, care era o femeie blândă şi bună.


Întrebări fără răspuns


„Era în ultimul an la Facultatea de Psihologie şi urma să mă mut cu ea la Piatra Neamţ. După moartea ei m-a crescut bunica“, spune Alexandru, care este student la Iaşi şi se descurcă foarte greu cu banii.Atât pentru el, cât şi pentru bunica lui au rămas la 13 ani de la crimă nenumărate întrebări fără răspuns. „L-am văzut, odată, pe criminal într-o emisiune făcută în puşcărie. Se simţea mai bine ca acasă şi făcea exerciţii cu haltere, ca să-i crească muşchii. De ce nu l-au pus la muncă, să i se reţină banii pe care sentinţa a spus că trebuie să îi asigure pentru creşterea copilului care a rămas fără mamă de la nouă ani?“, se miră Lucia Ghiban (62 de ani).


Femeia spune că vinovaţii sunt în libertate. „Adevăraţii responsabili pentru crimă trebuie căutaţi printre cei din conducerea Spitalului de la Grajduri. De ce i-au permis criminalului să locuiască în regim aparte cu o concubină şi să aibă acces la bucătărie, la cuţite şi la topoare?“, se întreabă mama Elenei. Singura victimă care a scăpat cu viaţă din mâinile lui Covali spune că va merge la procesul de liberare condiţionată. „De ce să îi dea drumul? Ca să mai facă un genocid?”, se întreabă Eugenia Aştefanei.

Covali în faţa instanţei


La începutul săptămânii reprezentanţii Penitenciarul Iaşi au constatat că vieţaşul Toader Covali îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi liberat condiţionat. Magistraţii Judecătoriei Iaşi vor decide săptămâna viitoare dacă deţinutul va ieşi din închisoare. Potrivit rechizitoriului, în 1993 Covali şi-a ucis soţia şi fiul, iar în 1997 concubina şi o asistentă de la Spitalul de Psihiatrie Grajduri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările