Mărturia unui beţiv prins cu alcoolemie de 5 la mie la volan: „Schimbam viteza cu sticla. I don't care, în arest beau spirt”

Mărturia unui beţiv prins cu alcoolemie de 5 la mie la volan: „Schimbam viteza cu sticla. I don't care, în arest beau spirt”

Florin Florescu, după ce s-a trezit din beţie, în sediul Poliţiei FOTO Ziarul de Iaşi

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost reţinut pentru 24 de ore şi riscă să fie arestat preventiv după ce a condus în stare de ebrietate o maşină pe care a furat-o de la spălătoria auto unde lucrează. Alcoolemia în sânge a individului era de aproximativ 5 la mie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Florescu are 33 de ani şi lucra la o spălătorie auto din Iaşi atunci când a comis fapta. Bărbatul a fost identificat de poliţişti în noaptea de 10 spre 11 decembrie, în timp ce conducea un Renault Kadjar pe strada Splai Bahlui. Vehicului condus de acesta circula haotic pe stradă, o arteră intens circulată din municipiul Iaşi.

Oprit de Poliţie, Florescu nu a putut oferi foarte multe date despre fapta sa, din cauza stării avansate de ebrietate. Poliţiştii au reuşist să îl testeze reieşind o alcoolemie în aerul pur expirat de peste 2,5 g/l, valoarea în sânge fiind aproximativ dublă.

„Din verificări a rezultat că, şoferul, un bărbat, de 33 ani, din comuna Ungheni şi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind întrebat de poliţişti  cu privire lacircumstanţele depistării în trafic la volanul autoturismului, bărbatul a precizat că  a luat  autoturismul, după ce acesta a fost adus la spălătoria, unde el este angajat”, a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Florescu s-a ales cu dosar penal atât pentru conducere cu alcool cât şi pentru furt în scop de folosinţă. El a fost reţinut pentru 24 de ore iar poliţiştii au mers la Parchet cu propunere de arestare preventivă.


Sursă video: Ziarul de Iaşi

Interpelat de jurnalişti, Florescu nu s-a arătat afectat de fapta sa. Trezit din beţie, după ce a dormit în sediul Poliţiei, bărbatul a precizat că băuse atât de mult când înainte de a se urca la volan încât „schimba viteza direct doza de bere”. 

De altfel, imediat după ce s-a trezit în sediul Poliţiei, el a mers la un magazin şi şi-a cumpărat o doză de bere, precizând că trebuie „să se dreagă”. Întrebat dacă este conştient de gravitatea faptelor sale, el a spus: „I dont care” (n.r. nu-mi pasă), susţinând că ştie şapte limbi străine pentru că a lucrat în străinătate. „În arest o să beau spirt”, a mai spus Florescu.

Citeşte şi: 

Respectul unor interlopi faţă de un şef de post de la sat: „Îi vom tăia gâtul“. Măcel cu hârleţul şi sapa de faţă cu poliţiştii 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: