Marii inventatori români: test de cultură generală. Cine inventat stiloul, avionul cu reacţie sau produsele Gerovital

Marii inventatori români: test de cultură generală. Cine inventat stiloul, avionul cu reacţie sau produsele Gerovital

Petrache Poenaru e unul dintre marii inventatori români FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală despre inventatorii români. Puteţi scrie, la secţiunea de comentarii, la câte dintre întrebări aţi ştiut răspunsul corect.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine a inventat stiloul 
a) Petrache Poenaru
b) Aurel Vlaicu
c) Marin Dorian 

2. Cine a inventat avionul cu reacţie 
a) Train Vuia
b) Aurel Vlaicu
c) Henri Coandă 

3. Ce roman a stabilit ideile de bază ale ciberneticii, pe care le-a prezentat în lucrarea „Psihologia consonatistă”
a) Mircea Golban 
b) Ştefan Odobleja 
c) Victor Gurzu

4. Cine a inventat scaunul ejectabil 
a) Anastase Dragomir
b) Anastasie Panu 
c) Traian Vuia 

5. Cine a pus la punct vaccinul antiholeric?
a) Victor Babeş 
b) Ana Aslan 
c) Ioan Cantacuzino 

6. Cine a introdus  sistemul de frânare automata cu aer comprimat?
a) Teodor Drăgu 
b) Dumitru Leonida 
c) Ştefan Pan 

7. Cine a inventat produsul medical Gerovital?
a) Ana Aslan 
b) Neculai Asandei 
c) Nu a fost realizat de un roman 

8. Cine este fondatorul radiofuziunii româneşti?
a) Horia Hulubei 
b) Dragomir Hurmuzescu 
c) Marian Ionescu 

9. Cine a fost primul fizician din lume care a obţinut spectrul razelor X în gaze?
a) Horia Hulubei
b) Spiru Haret 
c) Corneliu Giurgea

10. Ce medic român a realizat în 1898, cu ajutorul operatorului Constantin M. Popescu, primul film ştiinţific din lume: „Tulburările mersului în hemiplegia organică”?
a) Constanton Neniţescu 
b) George Emil Palade 
c) Gheorghe Marinescu 

Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – a, 5 – c, 6 – a, 7 – a, 8 – b, 9 – a, 10 - c

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: