Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate de către un apropiat din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghiocel Asimionesei (centru), patronul ziarului Bună Ziua Iaşi, alături de liberalul Mugur Cozmanciuc (dreapta) FOTO captură Tele M
Ghiocel Asimionesei (centru), patronul ziarului Bună Ziua Iaşi, alături de liberalul Mugur Cozmanciuc (dreapta) FOTO captură Tele M

Pupilul baronului Relu Fenechiu, Mugurel Cozmanciuc, s-a lepădat de mentorul său cu câteva zile înainte de ultimul termen de judecată al fostului ministru. Cozmanciuc s-a întâlnit cu patronul de presă din Iaşi care de mai mulţi ani îl atacă pe liderul liberal.

Trădare la nivel înalt în filială liberală condusă de Relu Fenechiu. Protejatul baronului PNL, deputatul Mugurel Cozmanciuc, membru PNL, pare să se fi debarasat de mentorul său chiar în preajma ultimului termen din dosarul “Transformatorul”.

Pe 31 decembrie, Mugurel Cozmanciuc, uns deputat anul trecut, a participat la o întâlnire împreună cu unul dintre principalii adversari ai lui Relu Fenechiu de la Iaşi. Omul de afaceri Florin Ghiocel Asimionesei, patron din umbră al cotidianului “Bună Ziua Iaşi” (BZI), este condamnat la trei ani de închisoare pentru şantaj prin presă fiind cel care, de mai mulţi ani, îl atacă frecvent pe Fenechiu în ziarul pe care îl deţine. În Iaşi, ura dintre Asimionesei şi Fenechiu este de notorietate, primul dintre ei lansând o adevărată campanie de presă împotriva fostului ministru după ce Fenechiu a fost de acord să declare magistraţilor că a fost şantajat de Asimionesei.

Pupilul lui Fenechiu, tandru cu patronul şantajist

Pe 31 decembrie, o echipă a postului de televiziune Tele M Iaşi a realizat o filmare ai cărei protagonişti sunt Ghiocel Asimionesei, fiul său, Claudiu, şi deputatul Cozmanciuc. La finalul întâlnirii, cei trei discută amical şi îşi dau mâna, iar înainte de a se despărţi, se îmbrăţişează.

Întâlnire dintre Ghiocel Asimionesei şi Mugur Cozmanciuc

Contactat telefonic de “Adevărul”, Ghiocel Asimionesei a declarat că întâlnirea sa cu Cozmanciuc a fost întâmplătoare. „Cum să vorbesc eu despre Fenechiu cu omul lui de încredere, Cozmanciuc. A fost o întâlnire întâmplătoare, ne-am salutat, pentru că erau sărbători şi aşa fac oamenii civilizaţi. Acolo era un restaurant şi nu vila lui Asimionesei, cum au titrat cei de la Tele M”, a spus Asimionesei. În schimb, Cozmanciuc a refuzat să comenteze întâlnirea.

Ascensiunea deputatului Mugurel Cozmanciuc este strâns legată de cea a baronului Fenechiu. Cozmanciuc (36 de ani) s-a înscris în PNL în 1999, fiind propulsat, în scurt timp, în funcţiile de preşedinte al Tineretului Liberal şi, mai apoi, vicepreşedinte PNL Iaşi, funcţie deţinută şi în prezent. El a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului în 2012, surse din mediul politic susţinând că ar fi fost propulsat de către Fenechiu.

“Am sprijinit mulţi tineri în politică. Şi Mugur Cozmanciuc e unul dintre ei, dar faptul că i-am sprijinit nu a însemnat niciodată că eu le-am impus ce să facă în viaţa privată. Am spus tuturor colegilor mei de partid că nu au niciun fel de obligaţie de a alege calea pe care am ales-o eu în Consilierul ieşean Mugur Cozmanciuc, numit secretar de stat la Ministerul Mediului, relaţiile cu media sau cu o anumită parte a mediei, făcând referire specială la acest caz, «Bună Ziua  Iaşi», pentru că unii pot să lupte mai mult, alţii mai puţin. Pentru a avea un dram de protecţie împotriva acestei mizerii care se numeşte BZI, unii aleg să facă acest compromis”, a declarat Fenechiu pentru Tele M.

Mai puteţi citi:

Consilierul ieşean Mugur Cozmanciuc, numit secretar de stat la Ministerul Mediului

Ziua Z pentru Relu Fenechiu. Curtea Supremă poate decide astăzi dacă fostul ministru va intra la puşcărie. Ipotezele din dosarul "Transformatorul"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite