Maneaua lui Salam care a dus la război în lumea interlopă: „Să dispară indienii”. Costel Corduneanu, ameninţat: „Te mierlesc în centrul oraşului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Corduneanu, Florin Salam şi Jean Brăilean
Costel Corduneanu, Florin Salam şi Jean Brăilean

Versurile unei manele cântate de Florin Salam i-au supărat pe interlopii clanului Constantin, din Iaşi: „Să dispară indienii, unde apar Cordunenii”. Prin intermediul unor filmuleţe postate pe Internet, situaţia a degenerat, iar membrii clanurilor Corduneanu şi Constantin s-au ameninţat reciproc. Vila din Copou a familiei Constantin a fost lovită cu cocktailuri Molotov sâmbătă, 28 iulie.

Tensiunile dintre clanurile Corduneanu şi Constantin, o grupare care ar fi afiliată clanului Tănase, au apărut acum câteva săptămâni, după lansarea pe piaţă a unei melodii a manelistului Florin Salam. La o petrecere a lui George Boxieru, un personaj cunoscut în mediul interlop, Salam i-a cântat în direct lui Costel Corduneanu, liderul clanului cu acelaşi nume de la Iaşi, o melodie care i-a supărat foarte tare pe cei din clanul Constantin: „Să dispară indienii, unde apar Cordunenii”.

Într-o serie de videoclipuri publice, Jean Mărăraşu, poreclit Brăileanu, membru al clanului Constantin, i-a reproşat lui Florin Salam că este rasist şi că versurile manelistului îi jignesc pe ţigani, prin anologia cu indienii.  

„Când te duci în Canada cânţi la ţigani, la Brăila când te duci, Florine, cânţi la ţigani, la Galaţi când te duci cânţi pentru indieni, la Constanţa, Bucureşti, peste tot, cânţi majoritatea pentru noi. Vreau să ajungă live-ul ăsta în toată ţara şi să ne spui şi nouă opinia ta. Ne-ai cântat şi nouă, toată viaţa ne-ai cântat. Cum ai ajuns tu la concluzia să dispară indienii, să dispară ţiganii?”, a spus Jean Brăileanu, care a cerut tuturor ţiganilor din ţară să îl tragă la răspundere pe Salam pentru „vorbele astea”. 

„Dacă dispar indienii, n-are Betty (n.r. - fiica lui Salam) ce să mai mănânce, că românii când vin la tine îţi dă câte 2 milioane şi câte 3 milioane”. Interlopul a mai spus că vrea ca Florin Salam să vadă filmuleţul pentru că „ne-am supărat, noi suntem din origine indiană”.

ATENŢIE, VIDEOCLIPUL CONŢINE LIMBAJ LICENŢIOS

Ulterior, interlopul a spus că a discutat telefonic cu Florin Salam şi că acesta i-a explicat că nu are nimic cu ţiganii, pe care îi iubeşte în continuare.

Conflictul cu Corduneanu

Supărarea interlopilor din familia Constantin a fost cu atât mai mare cu cât cei din clanul Cordunenu au distribuit melodia lui Salam. După o serie de dispute cu Alex Corduneanu, fiul lui Costel Corduneanu, Jean Brăileanu s-a dezlănţuit asupra Cordunenilor. 

„Mă jur pe mormântul lui tăticul meu. De nu o să vezi istorie, care n-ai văzut în viaţa ta Costele, cât de avioane te dai tu şi vorbeşti de avioane. De nu o ieşi crimă în mijlocul străzii, de nu s-o da la Iaşi mandate de 25 de ani să mă scuipi tu pe mine în gură. Păi tu faci public să îmi arăt eu c**** cu tine. Păi tu m-ai băgat la puşcărie măi p****. Tu eşti pregătit vreodată în viaţa ta pentru mine? Bă, tu eşti pregătit pentru mine, să faci ce vorbeşti tu? Te mierlesc în mijlocul centrului, mă jur să ajung mort lângă tata, voi trage în tine cartuşe până nu mai mişti. De n-o ieşi în Iaşul ăsta istorie! Iese revoluţie la Iaşi! Iese revoluţie şi mandate de 25 de ani”, a afirmat Brăileanu.

ATENŢIE, VIDEOCLIPUL CONŢINE LIMBAJ LICENŢIOS

După acest videoclip, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 28 iulie, un bărbat cu cagulă pe faţă a aruncat cu sticle incendiare înspre casa familiei Constantin, din cartierul ieşean Copou, în faţa căreia se afla un BMW X5. Cocktailurile Molotov nu s-au aprins, nefiind înregistrate, astfel, pagube. La faţa locului au ajuns, însă, atât poliţiştii cât şi pompierii. 

„O femeie a observat în această dimineaţă o persoană care arunca cu sticle ce păreau a conţine substanţe inflamabile. Nu s-au provocat distrugeri casei sau maşinii parcate în faţa. S-a întocmit dosar penal pentru tentativă de distrugere”, a precizat Ancaj Vijiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ne-au precizat că au primit apel prin 112, au ajuns la faţa locului, însă nu au avut la ce să intervină. 

Oamenii legii au precizat că suspecţi de tentativa de distrugere sunt apropiaţi ai clanului Corduneanu. Surse judiciare au precizat că au fost efectuate şi percheziţii, fiind ridicate mai multe bâte, săbii etc. 

Surse din lumea interlopă susţin că membrii clanului Constantin ar cauta acum răzbunare. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite