Managerul de la Spitalul de Boli Infecţioase, primul vaccinat la Iaşi. „Este important să purtăm, în continuare, mască"

Managerul de la Spitalul de Boli Infecţioase, primul vaccinat la
Iaşi. „Este important să purtăm, în continuare, mască

Florin Roşu, primul vaccinat de la Iaşi

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început, ieri dimineaţă, şi la Iaşi, beneficiari fiind în jur de 50 de cadre medicale din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Prima doză de vaccin a fost administrată managerului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, doctorul Florin Roşu, care a fost urmat de directorul medical al aceleiaşi unităţi sanitare, Liviu Prisecariu.

Doctorul Florin Roşu a precizat că se simte norocos că poate beneficia de vaccin atât de repede însă a subliniat că persoanele vaccinate vor căpăta imunitatea împotriva noului tip de coronavirus în momentul în care se va administra şi a doua doză de vaccin, adică peste două săptămâni. „De aceea este foarte important să purtăm, în continuare, mască şi să respectăm măsurile de prevenţie”, a spus Florin Roşu.

Acesta a mai arătat că este recomandat ca şi persoanele care au trecut prin boală să fie vaccinate.

Cât despre reticenţa populaţiei de a se vaccina, inclusiv cea a unor cadre medicale, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a precizat că „pe măsură ce au apărut articole în revistele de specialitate, pe măsură ce am intrat în contact cu informaţii vizavi de vaccin, numărul colegilor doritori s-a mărit simţitor.”

La rândul său, doctorul Liviu Prisecaru a explicat că vaccinul împotriva Covid-19 se administrează în muşchi şi a explicat cum a fost când a fost înjectat: „Nici nu am simţit-o”. „Spaima este mai mare decât beneficiul, sper să devenim inteligenţi şi să evitam expunerea pentru ceilalţi”, a spus Prisecaru referitor la teama unor persoane de a se vaccina. 

Pe aceeaşi temă:  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările