Manager de maternitate din România: „Nu avem niciun echipament de protecţie împotriva coronavirusului“

Manager de maternitate din România: „Nu avem niciun echipament de protecţie împotriva coronavirusului“

O asistentă îngrijeşte un bebeluş FOTO Adevărul

Managerul maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi susţine că în spital nu există echipamente de protecţie împotriva COVID-19. Unul dintre medicii spitalului a spus că a tratat fără echipament o pacientă ce intrase în contact cu o persoană izolată.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce un medic ginecolog de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi a povestit cum o echipă medicală a efectuat o operaţie de cezariană unei paciente, fără a avea echipament de protecţie împotriva noului coronavirus, deşi, spune doctorul, pacienta a intrat în contact cu o rudă venită din Italia, managerul maternităţii recunoaşte că în spital nu există echipamente de protecţie împotriva COVID-19. 
 
Managerul spitalului, Gabriel Martinescu, a declarat că nu are de unde să cumpere echipamente.
 
„Nu avem cum să avem echipamente dacă cererea din piaţă a crescut exagerat din panica asta, iar producţia şi exporturile nu mai sunt. E o stare de fapt. (...) Lipsa de echipamente nu este un subiect tabu, este un subiect real, este vorba de lipsa de echipamente şi materiale sanitare. Am mai propus ca fiecare spital să nu mai acţioneze ca un spital individual. Trebuie să gestionăm situaţiile la nivel municipal, judeţean, regional. Adică un spital are un stoc pe care nu-l foloseşte, să-l poată pune la dispoziţia spitalului care are nevoie de acele materiale. Adică să creăm un circuit al materialelor mult mai uşor, adică să nu blocăm spitale mari, universitare, cum e cel de Infecţioase, care e fără, poate, dezinfectanţi sau echipamente, dar sunt spitale mici care nu le folosesc dar le au în stoc”, a mai declarat Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna, citat de digi24.ro.
 
Atât mama, cât şi bebeluşul sunt în stare bună, potrivit sursei citate, iar protocolul a fost respectat.
 
Doctorul Diana Popovici şi-a expus, la începutul acestei săptămâni, nemulţumirea pe Facebook, într-o postare în care a arătat că în „aceste condiţii de practicare a medicinei în conditii de pandemie, România va depăşi alte state europene la numărul de cazuri!”. 
 
Nemulţumirea medicului porneşte de la un caz individual ce a avut loc la maternitate duminică, 15 martie, atunci când echipa medicală a fost nevoită să realizeze o cezariană fără echipamente de protecţie împotriva noului coronavirus. Asta deşi pacienta ar fi intrat în contact cu o rudă care a venit din Italia. Atât mama, cât şi bebeluşul sunt în stare bună. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările