Mâna unui judecător corupt, sărutată de romii care l-au cumpărat cu vin, curcani şi bani. Ce pedeapsă a primit magistratul

Mâna unui judecător corupt, sărutată de
romii care l-au cumpărat cu vin, curcani şi bani. Ce pedeapsă a primit
magistratul

Romii i-au pupat mâna judecătorului corupt FOTO DIICOT

Judecătorii ieşeni l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani, judeţul Iaşi, care a semnat la fnele anului trecut un acord de recunoaştere cu anchetatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul judecător Viorel Maftei a admis că a primit mită constând în bani, curcani şi vin de la la un clan de romi, fiind de acord să primească o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapta sa. Acordul său de recunoaştere a fost admis, zilele trecute, de către judecătorii de la Tribunalul Iaşi.

Maftei a fost în trecut coleg de instanţă cu magistratul suspendat Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi. Pe acesta se lăuda Maftei că îl va determina să scoată din puşcărie doi evazionişti, care introduseseră pe rolul instanţei o contestaţie în anulare. Probele adunate de anchetatori nu l-au putut incrimina pe Anton, în cazul căruia dosarul a fost clasat.

Mituitorii i-au pupat mâna

Viorel Maftei a intrat în vizorul DIICOT după ce ar fi primit bani de Dafin Nunucă şi o altă rudă de a sa, în 2015, pentru a-i elibera pe părinţii lui Nunucă. Între fostul judecător şi romi au avut loc mai multe întâlniri, la una dintre acestea participând chiar şi Dan Anton. S-a întâmplat pe 16 martie 2015, atunci când Maftei şi cu Anton s-au întâlnit la un restaurant în care se aflau şi Neculai şi Dafin Nunucă. La finalul întrevederii, cei doi judecători au trecut pe la masa romilor, salutându-i pe aceştia şi având un schimb de replici. „Înainte de a ieşi, aceştia (n.r. Anton şi Maftei) au făcut un ocol, pentru a ajunge la masa numiţilor Nunucă Constantin Dafin, zis Beny, şi Nunucă Neculai, zis Gogu. Aici, numitul Dan Anton a dat mâna cu cei doi şi au schimbat câteva replici. În continuare, numiţii Dan Anton şi Moglan Marina au plecat cu autoturismul marca Audi al celui dintâi, iar Maftei Viorel a rămas în parcare.

La scurt timp, au ieşit din restaurant şi numiţii Nunucă Constantin Dafin, zis Beny, şi Nunucă Neculai, zis Gogu, cel dintâi sărutând mâna numitului Maftei Viorel în semn de mulţumire”, au precizat surse juridice. Scena de obedienţă a lui Nunucă faţă de Viorel Maftei a fost înregistrată de echipele operative care îi urmăreau pe cei implicaţi în acest caz. Potrivit unor surse juridice, suma totală pe care clanul Nunucă trebuia să o achite drept mită a fost stabilită la 25.000 de euro, 5.000 de euro urmând a-i reveni lui Maftei. Romii au făcut rost de bani însă i-au dat fostului judecător doar 10.000 de lei, curcani şi vin. Judecătorul Dan Anton a respins în cele din urmă contestaţia depusă de cei doi evazionişti iar Maftei a restituit 8.000 din cei 10.000 de lei primiţi de la familia Nunucă. 

„În cadrul activităţii de urmărire penală, inculpatul Maftei Viorel a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv, 3 ani închisoare sub supraveghere”, au precizat procurorii DIICOT.
Romii mituitori din acest dosar sunt în continuare cercetaţi de DIICOT Iaşi, în timp ce presupusa implicare a lui Dan Anton a fost declinată la DNA, care a clasat acuzaţiile. Dan Anton este judecat însă într-un alt dosar în care este acuzat de fapte de corupţie şi de violare a vieţii private, judecat în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările