Maidanezii ieşeni visează să emigreze (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Oradea, un program serios de sterilizare a câinilor maidanezi şi a celor din curţi s-a dovedit a fi cel mai eficient din ţară.

Pe lângă programele de sterilizare, la Sibiu funcţionează şi un serviciu de plasare a animalelor care se distinge prin originalitate. O asociaţie din Germania şi o alta din Finlanda colaborează de mai bine de doi ani cu Asociaţia „Animal Life“ din oraş.

„Noi le trimitem informaţii şi poze cu căţeii pe care îi propunem spre adopţie. Aceste fundaţii le pun pe un site, iar oameni cu suflet decid să îi adopte. Noi îi punem în avion pentru Finlanda sau într-o maşină către Germania“, a explicat Bogdan Brylysky, reprezentant al Asociaţiei „Animal Life“ din Sibiu. În medie, 80 de câini comunitari sunt adoptaţi anual de cetăţeni străini.

Aflaţi mai multe despre păcatele Iaşiului:

Cele şapte păcate ale Iaşiului

Păcatul 1: Transportul în comun, în urma Vestului (VIDEO)

Păcatul 2: Parcările supraterane, amânate de trei ani (VIDEO)

Păcatul 3: Gropi peticite în loc de străzi reabilitate (VIDEO)

Păcatul 5: 100 de milioane de euro datorie la CET în loc de centrale termice

Păcatul 6: Groapa de gunoi, aşteptată de doi ani

Păcatul 7: Bicicliştii, blocaţi de pietoni pe pistă

Concluzia: Iaşiul rămâne un oraş fără soluţii

Vezi mai jos căţeii din România care şi-au găsit stăpâni în Finlanda:

12.000 de câini sterilizaţi
Cel mai eficient sistem de reducere a numărului de maidanezi de pe străzi se aplică însă la Oradea. Schimbarea s-a produs în urmă cu opt ani, când accentul a fost pus pe sterilizarea masivă a câinilor vagabonzi. „Prin promovare în mass-media şi la sponsori am putut derula o campanie de sterilizare la nivelul întregului oraş. După numai doi ani, ne-am dat seama că batem pasul pe loc, aşa că am sterilizat şi câinii fără pedigree din curţile oamenilor“, a declarat Carol Lazăr, directorul SOS Dogs Oradea, care s-a ocupat de această campanie. Nu mai puţin de 12.000 de câini au fost sterilizaţi în ultimii opt ani la Oradea.

„Eutanasierea unui câine costă 200 de lei, iar numărul de câini ucişi se reface în maxim şapte luni.Sterilizarea costă doar 70 de lei şi este permanentă. De patru ani avem situaţia sub control“, a precizat Lazăr.

La Iaşi, „în grafic“
Responsabilii cu reducerea numărului de câini la Iaşi susţin că au avut loc acţiuni de adopţie a câinilor  în ultimul an. Asociaţia Max Dog a răspândit fluturaşi cu informaţii şi fotografii ale câinilor luaţi de pe stradă. În ceea ce priveşte sterilizarea, autorităţile spun că se află în graficul programului pe şapte ani stabilit de Consiliul Local în 2005. „Se strâng de pe străzi lunar 700-800 de câini. Costurile pentru sterilizare se ridică şi la 140.000 de lei pe lună“, a declarat Ion Apostol, director Salubris Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite