Magnatul betoanelor de la Iaşi, reţinut pentru o fraudă de 12 milioane de euro. Cristin Zamosteanu, săltat de DIICOT

Magnatul betoanelor de la Iaşi, reţinut pentru o fraudă de 12 milioane de euro. Cristin Zamosteanu, săltat de DIICOT

Cristin Zamosteanu a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO Ionuţ Benea

Omul de afaceri Cristin Zamosteanu a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de marţi spre miercuri, fiind acuzat de mai multe infracţiuni economice, dar şi de constituire a unui grup infracţional organizat. El este acuzat că ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 12 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afaceristul Zamosteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din regiunea Moldovei, este vizat de o anchetă a DIICOT Iaşi. 40 de percheziţii au avut loc în cursul zilei de marţi, la finalul lor mai mulţi angajaţi de-ai lui Zamosteanu, precum şi soţia sa şi o fostă angajată de la Finanţei, fiind duşi la audieri. 
 
Cristin Zamosteanu este acuzat că, începând cu 2012, ar fi pus pe picioare o reţea infracţională al cărei scop a fost de păcăli bugetul de stat. „În calitate de unic asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, controlând alte societăţi ca administrator de fapt, acţionând, de asemenea, şi în calitate de persoană fizică autorizată cu cod de TVA a iniţiat o grupare infracţională organizată, împreună cu fosta sa soţie, cu angajaţii săi şi cu sprijinul unui inspector din cadrul ANAF Iaşi, cu scopul de a obţine sume mari de bani prin sustragerea şi neplata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat”, a precizat DIICOT. 
 
Anchetatorii au mai arătat că imobilele construite în numele societăţii erau transferate (la o valoare inferioară celei de pe piaţa imobiliară) pe numele alui Zamosteanu, în calitate de persoană fizică cu cod de TVA, acesta din urmă revânzând imobilele la valoarea reală de piaţă, încasând profitul din tranzacţiile în cauză şi obţinând sume importante de bani din rambursările ilegale de TVA, ca urmare a achiziţiei imobilelor (apartamente) cu TVA în cotă de 19% (24%) şi revânzare cu TVA în cotă de 5%. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările