Măcel cu topoare, seceri şi bâte de baseball. Pedepsele celor patru indivizi care au răzbunat o crimă veche de 15 ani

Măcel cu topoare, seceri şi bâte de baseball. Pedepsele celor patru indivizi care au răzbunat o crimă veche de 15 ani

Poliţia i-a prins pe făptaşi la scurt timp după comiterea faptei FOTO Arhivă

Patru persoane din localitatea ieşeană Podu Iloaei au fost condamnate cu executare pentru omor sau tentativă la omor. Sentinţele pronunţate de Curtea de Apel Iaşi sunt definitive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit judecătorilor, fraţii Daniel şi Paul Târşu din Podu Iloaiei au fost condamnaţi la câte 15 ani, în timp ce Ionuţ Golan şi Florin Pricop au primit 12, respectiv 10 ani de închisoare cu executare.

Conform motivării primei sentinţe, agresorii şi victimele lor sunt membri ai aceleiaşi comunităţi din Podu Iloaiei.

Fraţii Târşu sunt verişori cu tânărul pe care l-au ucis, Vasile Şerban, între familiile lor exisţtând un conflict vechi, motivat că, acum 15 ani, Şerban l-a ucis pe fratele celor doi, fiind încarcerat pentru asta. Cât timp a stat în puşcărie, cele două familii nu au fost implicate în conflicte însă după ce Şerban a fost eliberat lucrurile au degenerat.

Pe 2 aprilie, Şerban şi o altă rudă de a sa au consumat alcool şi au intrat în conflicte directe cu doi membri au familiei Târşu. Din acest motiv, în acea seară, fraţii Târşu, ajutaţi de Golan şi Pricop, au decis să se răzbune pe Vasile Şerban şi pe familia acestuia. Toţi s-au urcat într-o maşină condusă de Pricop, având la ei o secere, un cuţit, o bâtă de baseball şi un băţ telescopic.

„Nu se mai poate trăi aşa, suntem tero­rizaţi de doi oameni“, spunea unul dintre agresori, înainte de a pune în aplica­re planul de răzbu­nare. Maşina în care se aflau cei patru a ajuns în dreptul unui grup de persoane din familia duşmană.

Atunci, Pricop a accelerat şi a lovit trei dintre cele şapte persoane din grup, toate supravieţu­ind în urma impactului. Vasile Şerban se afla şi el acolo şi a intrat în scurt timp în conflict cu agresorii.

Daniel Târşu a fost primul care a lovit, cu o secere. În scurt timp, scena s-a transformat într-un măcel, Şerban fiind lovit de agresori cu armele pe care le avea în maşină. Vasile Şerban nu a supravieţuit în urma loviturilor primite. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: