Măcel cu sabia la mall. Ciocnire interlopă între Corduneni şi Vandam într-un centru comercial din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei altercaţii ce a avut loc la Iulius Mall, Vandam Constantin, un interlop din Iaşi, nu a mai ţinut cont că e în public: a scos sabia şi a lovit un combatant. Victima se afla alături de mai mulţi apropiaţi ai clanului Corduneanu.

Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pe Vandam Constantin pentru lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de armă. Interlopul este acuzat că ar fi lovit cu sabia, la mall, o altă persoană, după ce apropiaţi de-ai săi au avut un conflict cu membri ai familiei Corduneanu.

Povestea acestui dosar a în­ceput pe 29 februarie 2016, atunci când Adrian Hotin a făcut plân­gere împotriva lui Vandam şi a altor persoane după ce acesta din urmă l-ar fi lovit cu sabia în picior. Plângerea a fost depusă la cinci zile după un scandal ce a avut loc în zona Tudor Vladimirescu, atunci când între membri ai familiei Constantin şi cei ai familiei Corduneanu a izbucnit un conflict.

„După ce a ieşit din complex, inculpatul Constantin Vandam a scos din geanta pe care o avea asupra sa o sabie şi a alergat spre grupul din care făcea parte Hotin Remus Adrian, lovindu-l pe acesta din urmă cu sabia în zona piciorului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale“, se ara­tă în rechizitoriu.

Ulterior, membrii familiei Con­stantin s-au urcat într-un taxi care a plecat înspre ieşirea de pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Pen­tru că un alt taxi era oprit din cauza culorii roşii a semaforului, o persoană neidentificată din grupul lui Vandam a coborât şi a lovit cu un corp dur luneta vehiculului oprit. De frică, şoferul nevinovat a dat maşina deoparte în aşa fel încât taxiul să poată pleca. Taximetrul avea la acel moment şi client, care a relatat că individul care a lovit ar fi spus „dă-i drumul, mai repede, dă-i drumu’!“.

Vandam Constantin a mai fost judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice într-un alt dosar ce a vizat un atac cu săbii asupra unei maşini conduse de persoane cu care se aflau în duş­mănie. Pentru acea faptă, a primit şase luni de închisoare cu suspendare după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite