PSD a încercat să acopere cu fanfara scandările protestatarilor de la Iaşi. Dragnea a plecat în grabă, aşteptat de un microbuz la scările Teatrului Luceafărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul conferinţei de presă, fanfara a cântat afară pentru a acoperi scandările protestatarilor FOTO Adevărul / Andreea Anton
În timpul conferinţei de presă, fanfara a cântat afară pentru a acoperi scandările protestatarilor FOTO Adevărul / Andreea Anton

Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi mai mulţi miniştri s-au aflat la Iaşi sâmbătă, 20 aprilie, pentru alegerile interne ale filialei PSD Iaşi. Acţiunea politică a vizat confirmarea în funcţie a actualului şef interimar, Maricel Popa, singurul candidat pentru ocuparea postului. Liderul PSD şi premierul au fost huiduiţi la sosirea la Iaşi.

GALERIE FOTO

UPDATE 18.33 PSD-iştii au părăsit cu un microbuz Teatrul Luceafărul, la finalul Conferinţei Extraordinare a filialei judeţene, în scandările manifestanţilor. Dragnea a fost aşteptat de sute de oameni care au strigat „Şobolanule” şi „Iaşiul nu te vrea“.

UPDATE 18.10 Organizatorii încearcă din nou să acopere huiduielile protestatarilor din faţa teatrului: scandările se aud atât de tare în timpul conferinţei de presă, încât, pentru a le acoperi, fanfara a fost pusă să cânte lângă manifestanţi. Acum, din interiorul teatrului se mai aude doar fanfara. 

UPDATE 17.20 Liviu Dragnea a fost întrebat ce părere are despre protestatarii care l-au huiduit la sosire şi care au scandat pe toată durata Conferinţei Judeţene şi a răspuns că „PSD, ca de obicei, îşi vede de treabă“.

„Dacă organizaţia PSD de Iaşi ar fi fost hotărâtă, sau dacă ar fi vrut să vină cu 10.000 de oameni, venea cu 10.000 de oameni şi discutam despre ce fac şi spun 10.000 de oameni şi ce spun 200 de oameni. Dar vreau să vorbesc despre un slogan preferat «Ciuma roşie». Vreau să vă spun aşa: ei şi cei care îi trimit aici sunt ciuma roşie pentru că ei l-au susţinut şi îl susţin în continuare pe Lazăr care a fost sprijinul torţionarilor şi care a i-a sprijinit pe adevăraţii şi cei mai răi comunişti în acele vremuri. Despre asta este vorba, restul sunt manipulări şi minciuni”, a spus Liviu Dragnea.

El l-a criticat dur pe liderul PNL, Ludovic Orban, despre care a spus că este un ”măscărici” şi că doar ”un om frustrat, un om cu probleme urăşte femeile”. Liberalul afirmase că ”Grapini a vrut să fure la vot în văzul întregii Europe”.

”Este un măscărici! Am înţeles că a fost la noi în judeţ azi, în Teleorman. Va primi răspunsul pe măsură. Şi-a permis să jignească a nu ştiu câta oară femeile. Eu îmi cer scuze în numele lui tuturor doamnelor şi domnişoarelor din România şi din PSD. Dar reţineţi, numai un om frustrat, un om cu probleme urăşte femeile”, a declarat Liviu Dragnea.

UPDATE 16.20 Discursul Vioricăi Dăncilă, referitor la atacurile de la mitingul PNL: „Nu le răspund celor care cred că prin jigniri au vizibilitate mai mare sau aduc un plus. Dar azi am văzut un lucru pe care nu pot să îl accept şi îmi încalc promisiunea: am văzut un om şi-a permis să jignească femeile din PSD. E inacceptabil. Un om care jigneşte femeile e un om slab. A jignit azi multe femei: mame, fiice. Eu recomand să le trateze cu respect pe femeile PSD pentru că sunt mult mai puternice decât el şi mult mai determinate. Într-o luptă cu organizaţia femeilor social democrate am toată convingerea că el va pierde. În lipsa proiectelor pe care nu el are a venit cu lozinci care dovedesc că memoria nu îl ajută. PSD Sărăceşte România. Oare? A uitat acest lider ce a făcut partidul lui? A uitat câtă suferinţă şi lacrimi a adus în rândul pensionarilor? Românii nu uită. Cred că va fi sancţionat aşa cum merită. Ei au tăiat pensii şi salarii, noi le-am crescut. Ar trebui să dăm o OUG ca PNL să primească gratuit lecitină, ca să nu uite ce a făcut PSD pentru ţară“. 

UPDATE 16.05 Afară, în faţa teatrului în care au loc alegerile, au rămas mai mulţi protestatari decât susţinători PSD, care au plecat, între timp. Manifestanţii continuă să strige „PSD, ciuma roşie“, "Justiţie, nu corupţie!", "Hoţii", "Jos Dragnea!"în timp ce pe un panou uriaş se aud discursurile PSD-iştilor.

Susţinători vs. protestatari la Iaşi FOTO Adevărul / Andreea Anton

Sustinatori vs protestatari la iaşi

UPDATE 15.05 După intonarea imnului Europei şi al României, a început adunarea pentru alegerile PSD Iaşi.

La eveniment participă 187 de delegaţi dintre cei 190 convocaţi. „Noi nu suntem antieuropeni. Nu ne-am opus la nicio valoare europeană. Vrem tratament egal, nu credem în dublu standard“, a spus Marius Ostaficiuc, şeful organizaţiei municipale PSD Iaşi, primul care a luat cuvântul.

image

UPDATE 14.45 Liviu Dragnea a ajuns la miting întâmpinat, deopotrivă, de aplauze şi huiduieli. Eforturile organizatorilor de a acoperi fluierăturile protestatarilor cu un taraf de lăutari au fost zadarnice: scandările manifestanţilor care strigat „Hoţii“ s-au auzit în timp ce preşedintele partidului sosea la eveniment.

Liderul PSD nu a ţinut niciun discurs şi s-a îndreptat cu greu spre intrarea Teatrului Luceafărul.

Câteva sute de protestatari strigă lozinci anti-PSD şi au afişe pe care sunt scrise mesaje precum „Bine ai venit, nimicule, în Moldova“, „La puşcărie“, „Ţara n-a votat hoţia”. De cealaltă parte, peste 1.000 de susţinători PSD participă la alegerile din cadrul organizaţiei locale.

UPDATE 14.00 - Câteva sute de oameni din filialele PSD ale comunelor învecinate municipiului Iaşi s-au adunat, sâmbătă după-amiază, înaintea orei 14.00, în aşteptarea liderului PSD, Liviu Dragnea.

Acţiunea are loc în faţa Teatrului "Luceafărul", din Iaşi, unde organizatorii au pregătit pentru participanţi un program artistic de cântece şi dansuri populare. Pe treptele teatrului a fost improvizată o scenă, iar zona din faţa edificiului a fost împrejmuită cu garduri de fier şi este păzită de către jandarmii care nu lasă în interiorul acesteia decât pe susţinătorii social-democraţi. Organizatorii intenţionau o scurtă întrunire afară, în faţa clădirii în care are loc şedinţa de alegeri, dar, din cauza protestatarilor, au renunţat.

În zonă, a ajuns şi un grup de aproximativ 15 membri ai asociaţiei "Moldova vrea autostradă", care au fost împiedicaţi de către jandarmi să vină în apropierea scenei improvizate. În acel moment, a început o ceartă între cele două părţi, unul dintre manifestanţi fiind îmbrâncit de un jandarm.

În cele din urmă, protestatarii au fost lăsaţi în zonă, însă la mare distanţă de scenă.

În dreapta scenei, dincolo de gratiile păzite de jandarmi, mai sunt aproximativ 300 de contestatari ai lui Dragnea şi ai social-democraţilor, membri ai USR şi ai Asociaţiei Reset. Protestatarii au un banner pe care se poate citi: "Suntem sătui de minciuni, Moldova se ridică".

image

Ştirea iniţială

Potrivit programului anunţat de PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă urmează să susţină discursuri pentru alegători în faţa Teatrului „Luceafărul” din Iaşi, de la ora 14,00. La mitingul electoral vor mai participa Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de Finanţe, Daniel Suciu, ministru Dezvoltării Regionale, şi Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD.

Şedinţa programată pentru alegerile interne va începe de la ora 15.00, iar la ora 16.30 va avea loc o conferinţă de presă în care va fi anunţat rezultatul alegerilor interne. 

Membrii PSD vor fi întâmpinaţi, cel mai probabil, şi de protestatari. Vineri seară, în mediul online, asociaţia Reset şi mai mulţi membri ai alianţei USR-PLUS au anunţat evenimentul „Ia:şi du-te, Dragnea!”. Protestatarii au creat şi o memă care să marcheze venirea liderului PSD, inspirată din serialul Game of Thrones (foto jos).

dragnea iasi

Citiţi şi:

VIDEO Dragnea, huiduit în fieful PSD din nordul Moldovei. I-a evitat pe protestatari intrând pe uşa din spate. Dăncilă, umilită de propriul parti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite