Lista celor cinci ţări care adună anual cei mai mulţi turişti. Italia se clasează pe ultimul loc al topului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci ţări de pe glob adună anual câteva zeci de milioane de vizitatori. Chiar dacă în cazul unora limba sau poziţionarea geografică nu sunt neapărat accesibile, turiştii sunt atraşi de aceste locuri datorită locurilor frumoase, culturii sau mâncărurilor.

Conform Organizaţiei Mondiale de Turism, Franţa este ţara cea mai vizitată din lume. În 2018, 84,5 milioane de turişti au ales această ţară ca destinaţie de vacanţă, invocând ca motive multitudinea obiectivelor turistice, vinurile şi mâncărurile deosebite, capitala unică şi coastele însorite.

Pe locul al doilea în topul celor mai vizitate locuri s-a clasat SUA, care a avut în acelaşi an 77,5 milioane de vizitatori. Cele mai atrăgătoare destinaţii americane au fost New York, Las Vegas, Los angeles şi Florida.

A treia în clasamentul turistic a fost Spania, care a strâns în interiorul graniţelor sale 68,3 milioane de vizitatori, care s-au îndreptat către Barcelona, Madrid, Sevilla sau Insulele Baleare.

Pe locul al patrulea s-a aflat China, cu 56,9 milioane de vizitatori anual, care s-au îndreptat cu precădere către capitală, dar şi spre alte zone ale ţării, pentru a descoperi cât mai mult despre cultura, mâncarea şi stilul de viaţă specific.

Ultima în topul celor cinci destinaţii ale lumii este Italia, către care se îndreaptă anual 50,7 milioane de vizitatori anual.

Un număr ridicat de turişti au ales ca destinaţii de călătorie şi Turcia, Germania, Marea Britanie, Mexic şi Rusia.

Citiţi şi:

Începe sezonul căpuşelor. Cum putem să ne protejăm împotriva insectelor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite