Linii „fierbinţi“ pentru perioada de caniculă. Unde vor putea suna pentru ajutor persoanele defavorizate din Iaşi

Linii „fierbinţi“ pentru perioada de caniculă. Unde vor putea suna pentru ajutor persoanele defavorizate din Iaşi

FOTO Ziarul de Iaşi

Mai multe linii telefonice vor fi deschise vara aceasta pentru persoanele defavorizate din Iaşi, în scopul monitorizării acestora în perioada caniculară. Decizia a fost anunţată de către reprezentanţii Primăriei Iaşi şi urmează să fie implementată şi administrată de către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că temperaturile au început deja să crească, reprezentanţii DAS vor monitoriza, în perioada următoare, persoanele vârstnice singure, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoanele fără adăpost sau asistate în unităţile speciale.

„În sprijinul acestora au fost deschise mai multe linii telefonice pentru preluarea, în regim de urgenţă, a sesizărilor: 0332.440.647, 0232.206.344 şi 0332.440.648, disponibile în intervalul orar 9.00 - 16.00, zilnic, în perioada caniculară, cu avertizare de cod galben, portocaliu sau roşu, respectiv telefonul 0751.114.672, în intervalul orar 16.00 - 19.00“, au precizat reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Reprezentanţii DAS vor împărţi persoanelor vulnerabile apă, fructe şi alte produse necesare pentru a trece cu bine peste perioada cu temperaturi ridicate. În atenţia Direcţie se află acum aproximativ 1.200 de persoane.

Citiţi şi:

450 de pacienţi ar putea fi salvaţi anual la Iaşi cu ajutorul unui dispozitiv medical revoluţionar. Costă 20 de milioane de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: