Liderul PRO România Iaşi, anchetat că a folosit angajaţii Universităţii Tehnice pentru a amenaja sediile de partid

Liderul PRO România Iaşi, anchetat că a folosit angajaţii Universităţii Tehnice pentru a amenaja sediile de partid

FOTO 7Est

Sorin Iacoban, fostul deputat PSD şi actualul conducător al PRO România Iaşi, dar şi director general administrativ adjunct al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), a fost găsit vinovat zilele trecute de Comisia de analiză şi cercetare a abaterilor disciplinare a Politehnicii pentru că a folosit angajaţii instituţiei în scopuri personale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta ar fi luat mai mulţi angajaţi din universitatea ieşeană şi i-ar fi pus să care mobilă, să facă lucrări de întreţinere, tâmplărie sau lucrări la instalaţiile electrice şi sanitare la două sedii ale Pro România, partidul pe care îl reprezintă în prezent.

Pentru că muncitorii ar fi lipsit zile întregi de la muncă, aceştia ar fi fost nevoiţi ulterior să lucreze în weekend pentru a recupera timpul pierdut şi a-şi asigura plata salariilor. Surse din universitate au declarat pentru Ziarul de Iaşi că angajaţii erau luaţi din unitatea de învăţământ superior cu maşină, de către şoferul lui Sorin Iacoban.

Fapta directorului administrativ adjunct a ajuns în faţa Comisiei de analiză şi cercetare a abaterilor disciplinare, care a stabilit că acesta este vinovat şi a decis sancţionarea sa doar cu avertisment scris.

„Acuzaţiile aduse domnului Sorin Iacoban au fost analizate în comisie, care a decis că acestea sunt adevărate şi a stabilit că va primi un avertisment scris. Era normal să analizăm situaţia, dar dumnealui este la prima abatere şi având în vedere gravitatea ei aceasta este sancţiunea legală. Nu s-a pus în niciun moment problema demiterii”, a precizat Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Sorin Iacoban neagă acuzaţiile care i se aduc şi spune că anumite persoane din universitate ar încerca să-l discrediteze pentru că au alte viziuni politice. Acesta spune că va contesta decizia Comisiei.

„Voi contesta decizia, pentru că a fost luată pe supoziţii mincinoase, pe declaraţii false. Sunt oameni în universitate care fac politica altui partid şi probabil sunt deranjaţi de faptul că există Pro România şi că eu o conduc. Justiţia o să facă dreptate”, a declarat Sorin Iacoban.

Sancţiunea ar putea să-l împiedice pe acesta să candideze la postul de director general administrativ, în locul lui Petru Condrea, care va ieşi curând la pensie.

Citiţi şi:

VIDEO Un profesor ieşean a proiectat un utilaj agricol în valoare de 200.000 de euro. Ce ştie să facă „gigantul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: