Liderul Cordunenilor, un decan de la Medicină şi avocaţi, beneficiari ai declarării controlului judiciar ca fiind neconstituţional

Liderul Cordunenilor, un decan de la Medicină şi avocaţi, beneficiari ai declarării controlului judiciar ca fiind neconstituţional

Costel Corduneanu ar putea scăpa de măsura controlului judiciar

Mai multe persoane cercetate de procurorii ieşeni ar putea beneficia de anularea măsurii controlului judiciar, după de decizia privind neconstituţionalitatea acestei prevederi legale va fi publicată în Monitorul Oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cele mai cunoscute persoane din Iaşi care ar putea scăpa de interdicţiile şi obligaţiile stabilite prin măsura controlului judiciar se numără şi liderul clanului Corduneanu, Costel. Acesta a fost pus sub acuzare, recent, pentru contrabandă de arme.

Costel Corduneanu a fost acuzat de procurorii DIICOT că ar fi comandat o armă de foc ce i-ar fi fost adusă în ţară de un interlop din Constanţa. Arma a fost descoperită în maşina intermediarului în timp ce acesta se deplasa spre Iaşi.

Liderul clanului interlop a fost reţinut pentru 24 de ore el fiind dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Curtea de Apel Iaşi a decis însă ca el să fie cercetat sub control judiciar.

Aceeaşi măsura a fost luată la finele lunii noiembrie şi împotriva decanului Facultăţii de Medicină, Doina Azoicăi. Profesorul este acuzat de luare de mită după ce a primit o tavă de argint de la tatăl unui student pe care îl înmatriculase în sesiunea din această toamnă.

Doina Azoicăi a contestat şi în instanţă măsura luată împotriva sa însă judecătorii au considerat că prea târziu şi au respins-o ca tardivă.

Şi un avocat din Iaşi, Cristian Moşuţi, este cercetat sub control judiciar după ce a fost pus sub acuzare pentru înşelăciune. Moşuţi ar fi păcălit un client de 500.000 de euro. Mihail Boldea, ex-deputat de Galaţi, judecat la Iaşi pentru infracţiuni de înselăciune, este şi el, în prezent, sub control judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: