Licitaţia Comisiei Europene pentru unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemie, câştigată de o companie românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Conform contractului câştigat în urma licitaţiei, compania românească va livra 2,75 milioane de flacoane de antibiotice, într-un interval de 12 luni.

Comisia Europeană a finalizat recent licitaţia prin care asigură ţărilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei, cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic şi piperaciclină cu tazobactam). 

Antibiotice Iaşi a câştigat această licitaţie pentru produsul AmoxiPlusŽ (amoxicilină/acid clavulanic - pulbere sterilă injectabilă) şi va livra, la solicitarea ţărilor europene, 2.750.000 flacoane, într-un interval de 12 luni.

„Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie mai bine. Antibiotice pune la dispoziţia Europei un produs strategic de maximă importanţă pentru tratamentul infecţiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitaţia cu un preţ de bun simţ, de 1.19 euro/flacon, oferind ţărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecţiilor bacteriene şi nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experienţă şi know- how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlusŽ a pieţelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noştri naţionali" a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Câştigarea licitaţiei a presupus obţinerea unui punctaj maxim prin îndeplinirea cumulativă a patru condiţii esenţiale: calitate, termen valabilitate, preţ, rapiditate/promtitudine în livrare.

Antibiotice este singura companie farmaceutică din România care deţine un flux de producţie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. 

Compania ieşeană menţionează că vinde acest antibiotic de generaţie superioară, produs de peste 30 de ani, în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene şocante. În plină zi, un bărbat dezlănţuit şi-a urmărit soţia cu un cuţit şi a înjunghiat două persoane

Nelu Tătaru susţine că România a reuşit „să lipească toate valurile”. Efectele noilor restricţii se vor vedea peste două-trei săptămâni

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite