Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor participa la manifestările organizate la Iaşi pe 24 ianuarie pentru a celebra 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor participa la manifestările organizate la Iaşi pe 24 ianuarie pentru a celebra 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban urmează să participe la manifestările organizate la Iaşi cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban vor fi prezenţi la Iaşi. Oficialii Primăriei Iaşi au anunţat programul acestei zile, când se vor împlini 161 de ani de la Unirea Principatelor Române şi 12 ani de la înfrăţirea municipiilor Iaşi şi Chişinău.

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, a anunţat că a primit confirmări de la nivel central pentru 24 ianuarie. Astfel, pe scena din Piaţa Unirii, pe 24 ianuarie vor urca preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban, ambasadori, parlamentari, primari şi alte personalităţi. 

Manifestările vor începe în jurul orei 12.00, din cauza programului preşedintelui Klaus Iohannis, care va ajunge în oraş în jurul prânzului. 

„Calendarul manifestărilor va fi dens şi cuprinde un şir de manifestări de natură culturală, artistică şi oficială. Evenimentul începe la ora 12.00 cu un concert de muzică populară în interpretarea unor artişti cunoscuţi. Vor urca pe scenă Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar şi alţi artişti locali. Preşedintele Iohannis şi-a anunţat sosirea la Iaşi în jurul orei 13.00, când în Piaţa Unirii încep manifestările oficiale, care vor cuprinde şi discursurile invitaţilor“, a spus edilul Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.
 
La finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, acolo unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările