Justiţie de România: interlop periculos din clanul lui Cosmos, condamnat de abia după un deceniu de procese şi amânări

Justiţie de România: interlop periculos din clanul lui Cosmos, condamnat de abia după un deceniu de procese şi amânări

Valter Păşniceanu a fost condamnat la 15 ani de puşcărie FOTO Facebook

Interlopul ieşean Valter Păşniceanu, membru al clanului ţigănesc Tănase, a fost condamnat, joi, 7 iulie, la 15 ani de închisoare după un deceniu în care procurorii s-au chinuit să îi dovedească vinovăţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valter Păşniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, a fost condamnat la 15 ani de puşcărie pentru fapte de trafic de persoane ce ar fi fost comise la jumătatea anilor 2000. Alături de Valter Păşniceanu, magistraţii ieşeni au mai aplicat condamnări dure şi unor apropiaţi ai clanului ieşean. Robert Amarişcă, de pildă, un apropiat al familiei Tănase, a primit 9 ani de închisoare, în timp ce Cătălin Dracea, membru al clanului Corduneanu, a primit o pedeapsă de 12 ani de puşcărie.

Lista condamnaţilor este completată de Decebal Băncuţă, Claudia Neagu şi Eugen Trufanda care au primit şi ei condamnări de 10, 9, respectiv 11 ani de puşcărie. Sentinţa Curţii de Apel este definitivă. Pe lângă pedepse, judecătorii au mai stabilit ca interlopii să achite daune de peste 100.000 de lei victimelor. A fost menţinut sechestru asigurator pe mai multe sume de bani ridicate în momentul percheziţiilor din acest caz, precum şi pe un imobil de pe strada Arcu, aparţinând Claudiei Neagu.

Cosmos, în puşcărie şi el

Chiar dacă dosarul finalizat ieri în primă instanţă aduce condamnări semnificative inculpaţilor trebuie menţionată perioada foarte mare ce le-a trebuit magistraţilor pentru a judeca acest dosar de crimă organizată. Descinderile din acest caz au fost realizate în 2006. Toţi cei implicaţi au fost judecaţi şi în Belgia, pentru aceleaşi fapte, acolo unde au primit pedepse mai mici decât la Iaşi. E posibil ca din pedepsele de ieri, dacă vor rămâne definitive, să se scadă perioadele de arest deja executate.

În rechizitoriul întocmit împotriva celor menţionaţi, anchetatorii ieşeni au precizat că interlopii ar fi racolat zeci de tinere din mai multe judeţe ale Moldovei, pe care le-ar fi trimis în ţările din Vestul Europei, unde le-ar fi obligat să se prostitueze. De pe urma tinerelor, interlopii ar fi câştigat sume considerabile de bani.

Condamnarea lui Păşniceanu vine după ce, în 2015, liderul clanului, Cosmos Tănase (foto sus), a fost condamnat la 9 ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de cocaină. Un alt membru al familiei Tănase, Belgian, este dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat pentru infracţiuni rutiere.

Citeşte şi:

Mama lui Cosmos Tănase, în apărarea propriului fiu: „Nu este traficant de droguri, este pungaş

Din grijă pentru prietenul interlop: i-a cumpărat cocaină ca să nu mai fumeze etnobotanice

 

citeste totul despre: