Justiţia română, oarbă, dar cu memorie de elefant. Interlop celebru răsplătit cu reducere de pedeapsă pentru o perioadă de arest de acum 16 ani

Justiţia română, oarbă, dar cu memorie de elefant. Interlop celebru răsplătit cu reducere de pedeapsă pentru o perioadă de arest de acum 16 ani

Costel Corduneanu, în sala de judecată FOTO Adevărul

Condamnat în ianuarie 2020 la 3 ani de închisoare cu executare, liderul clanului Corduneanu, Costel, ar putea fi eliberat în august anul acesta după ce judecătorii i-au scăzut din pedeapsă două perioade petrecute în arest preventiv. Una dintre acestea este din 2004.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costel Corduneanu a fost printre puţinii condamnaţi în dosarul în care mai mulţi membri ai familiei sale au fost acuzaţi de fapte de crimă organizată. 

Achitat pentru o serie de fapte, în condiţiile în care unele s-au prescris, Corduneanu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru că a spionat laptopul soţiei sale, pe care o bănuia de infidelitate. 

Cei trei ani de închisoare au fost „ciuntiţi” de judecători la finele lunii aprilie, când Tribunalul Mehedinţi a admis o contestaţie la executare formulată de liderul interlop. Judecătorii au scăzut din condamnare două intervale de arest preventiv de-ale interlopului.

1 an şi 2 luni au fost scăzuţi din arestul preventiv petrecut în 2010-2011, în dosarul în care a fost în cele din urmă condamnat. Surpriza a venit când judecătorii au luat în calcul alte 9 luni de arest de-ale lui Corduneanu. E vorba de o perioadă de încarcerare din 2004-2005, când Costel Corduneanu era acuzat de trafic de droguri. În acel dosar, Corduneanu a fost în cele din urmă achitat definitiv. 

Scăzând mai bine de 2 ani de închisoare, Corduneanu va putea fi eliberat din închisoare în luna august. Decizia a fost luată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin după ce liderul interlop a depus deja trei cereri de liberare condiţionată, la scurt timp după ce a fost încarcerat. 

Dosarul Cordunenilor s-a perindat pe rolul justiţiei române din 2009, 27 de persoane fiind judecate pentru fapte de crimă organizată. Cei mai mulţi inculpaţi din dosarul Cordunenilor au scăpat fie pe achitări, fie pe prescripţii. Cele mai importante fapte, constituire a unui grup infracţional şi spălare de bani, au picat. Pentru altele s-a constat prescripţia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: