Justiţia care nu e la televizor. Cazul văcarului Păpăruz, judecat trei ani după ce a lăsat vacile în lanul de porumb

Justiţia care nu e la televizor. Cazul văcarului Păpăruz, judecat trei ani după ce a lăsat vacile în lanul de porumb

Vacile au distrus cultura de porumb  FOTO Arhivă

Judecătorii ieşeni au condamnat un bărbat care a comis o faptă de distrugere după ce a lăsat 80 de vaci să intre într-un lan de porumb, pe care l-au distrus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Păpăruz, de meserie văcar, a primit o pedeapsă de două luni de închisoare cu amânarea pedepsei, pentru o faptă pe care a comis-o la finele anului 2016. 

Originar din Valea Satului, bărbatul de 47 de ani a recunoscut fapta, şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni. El ar fi comis un prejudiciu de 693 de lei unui bărbat care, în 2016, avea o cultură de porumb pe un teren de 0,36 de hectare, situate în extravilanul satului Cozia.

„Prin actul de sesizare s-a reţinut că fapta inculpatului care în ziua de 02.11.2016, în calitate de supraveghetor al unei tume de circa 80 de vaci, a distruns prin păşunare, în mod intenţionat, suprafaţa de 0,36 ha teren cultivată cu porumb, situată în extravilanul satului Cozia, proprietatea numitului C.P., cauzându-i un prejudiciu total de 693 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de «distrugere»“, se arată în motivarea judecătorească din acest caz.

A doua zi după comiterea faptei, autorităţile au realizat o cercetare la faţa locului pentru a afla cât a fost paguba. „S-a mai constatat faptul că, rădăcinile plantelor de porumb rămase în urma păşunării sunt poziţionate pe un număr de 33 rânduri, iar solul este acoperit cu resturi de plante şi zăpadă, cultura fiind distrusă în totalitate“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările