Jumătate din centrele de permanenţă din judeţul Iaşi se închid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi

Şeful Casei de Sănătate Iaşi a anunţat că doar trei centre de permanenţă din judeţ sunt necesare. Celelalte şase urmează să fie închise pentru că sunt concentrate în aceeaşi zonă, nu respectă toate regulile sanitare, iar medicii de familie de aici lucrează în câte patru localităţi diferite.

Mai mult de jumătate din centrele de permanenţă din judeţ urmează să se închidă. Anunţul a fost făcut de Iulian Şerban, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi (CJAS), care susţine că în urma verificărilor pe care le-a făcut cu inspectori din sănătate acestea nu-şi justifică existenţa.

Printre nereguli se numără faptul că toate sunt concentrate în aceeaşi zonă, unele nu respectă normele sanitare, iar medicii de familie lucrează la câte patru astfel de instituţii simultan ajungând să câştige sume imense.

Medic de familie cu patru joburi în localităţi ieşene diferite. Vezi ce salariu are

Cât dai şpagă ca să ajungi asistentă la Boli Infecţioase în Iaşi. Vezi cum negociezi o angajare VIDEO

Luni, 2 aprilie, se va anunţa ce măsuri se iau şi care dintre centre ar urma să-şi închidă porţile.

„Avem cele mai multe centre de permanenţă, iar asta nu pot să zic că e un lucru bun. Două-trei ar fi suficiente. Băieţii au transformat acolo totul într-o afacere. Aşteptăm să vedem ce hotărăşte Direcţia de Sănătate", spune Iulian Şerban preşedintele CAS Iaşi.

Iaşi: Cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt. Bolnavii: „În zilele în care doctorii au protestat ne-am luat tratamentul cu ţârâita“

El este medicul care a refuzat un salariu de zece ori mai mare. Vezi aici motivele

Singura farmacie din Piatra Neamț cu program non-stop renunță la permanență

Cele nouă centre de permanenţă funcţionează în localităţile Movileni, Bivolari, Ciorteşti, Deleni, Focuri, Podu Iloaiei, Schitu Duca, Vlădeni şi Plugari.

Preşedintele CAS Iaşi susţine însă că o investiţie medicală va fi realizată într-un sat din comuna Strunga. Este vorba despre construirea unui ambulatoriu care să aibă şi paturi pentru spitalizare de zi. Secţia ar urma să se axeze pe trei specializări: cardiologie, pediatrie şi diabet.

„Clădirea se va construi undeva prin Strunga. Investitorul a luat deja o clădire în concesiune de la primărie. Mă bucur să văd astfel de iniţiative", spune directorul Iulian Şerban.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite