Judecătorul Dan Anton a primit pont de la o grefieră că este interceptat telefonic. Magistratul, arestat pentru 30 de zile

Judecătorul Dan Anton a primit pont de la o grefieră că este interceptat telefonic. Magistratul, arestat pentru 30 de zile

Dan Anton a fost arestat pentru 30 de zile FOTO Ziarul de Iaşi

Judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, a fost arestat în cursul nopţii de joi spre vineri, alături de el primind mandat de arestare preventivă şi grefiera Mihaela Prelipcean, de la Judecătoria Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dosarul în care sunt cercetaţi cei doi mai sunt puşi sub acuzare un medic, un poliţist de frontieră, un fost senator, un procuror, un paznic de şcoală, un om de afaceri italian dar şi iubita judecătorului ieşean, basarabeanca Marina Moglan. 

Procurorii DNA susţin că judecătorul Dan Anton ştia încă din luna mai că este interceptat de DNA, fiind anunţat de grefiera Prelipcean. Pe 11 mai 2015, procurorii anticorupţie au audiat în calitate de martor o grefieră de la Judecătoria iaşi, Gabriela Mihaela Prelipcean, ce îi trimisese lui Dan Anton mai multe SMS-uri în care îl ameninţa pe judecător că îl va denunţa la DNA.
În declaraţia dată la DNA, Prelipcean a spus că acele mesaje pe care i le transmisese lui Anton erau simple invenţii. După ce a ieşit de la audieri, Prelipcean l-a contactat pe Anton şi l-a instruit să fie atent ce vorbeşte întrucât este interceptat. Prelipcean a fost reţinută fiind acuzată de favorizarea făptuitorului.

Procuror implicat 

În acelaşi dosar mai este cercetată şi Mihaela Juravle, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, acuzată de cumpărare de influenţă şi complicitate la fals. Potrivit DNA, toamna trecută, în contextul în care Teodor Haucă s-a lăudat că are influenţă la CSM, i-a promis magistratei că o va ajuta să se transfere la o unitate din Suceava, Rădăuţi sau Botoşani.

 „În schimbul traficării influenţei, inculpatul Haucă Teodor i-a pretins inculpatei Juravle Mihaela ca, în urma ocupării uneia dintre aceste noi funcţii, să îi asigure acestuia, cât şi firmelor administrate de acesta protecţia în plan juridic”, au mai precizat procurorii. Haucă ar fi apelat la un consilier din cadrul Senatului, Doina Bădică, ce a redactat în fals două cereri de transfer în numele Mihaelei Juravle, ambele respinse de CSM. 

Fostul soţ al iubitei judecătorului, hărţuit

Anton a mai fost pus sub acuzare şi pentru câteva „găinării”, ce ar fi fost comise de acesta pentru iubita sa. Astfel, pe 27 februarie, 2015, Dan Anton ar fi montat un dispozitiv de înregistrare într-un ceas electronic aparţinându-i fostului soţ al iubitei sale, Constantin G. Intenţiona în acest mod să obţină imagini compromiţătoare cu acesta şi să îl şantajeze. „Anterior, inculpatul Anton Dan, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, l-a înregistrat video, în mediul ambiental, în mod nelegal, într-un loc public. Aceste filmări urmau să fie folosite ulterior de către cei doi inculpaţi în vederea şantajării persoanei respective, dar şi de a-l discredita pe acesta în faţa diferitelor organisme ale statului”, au precizat procurorii.

De asemenea, între 12 decembrie 2014 – 3 ianuarie 2015, Anton ar fi intervenit la Daniel Zvîncă,poliţist în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti, determinându-l pe acesta să o lase pe Marina Moglan să plece din ţară cu cei doi copii, fără a avea acceptul fostului soţ. Zvîncă a fost şi el pus sub acuzare de procurori, pentru abuz în serviciu.

În noiembrie 2014, Anton şi concubina sa – mai spune DNA, ar fi dat băutură drept mită agentului de pază Ion Popuşoi pentru ca acesta să îi anunţe pe cei doi când fostul soţ al iubitei judecătorului vine la şcoala unde învaţă copiii acesteia.
 
O acuzaţie demnă de lumea interlopă ce îi este imputată judecătorului Anton a fost plasată în luna mai 2014, după ce Marina Moglan a divorţat. Atunci, procurorii susţin că fostul soţ ameninţa că va dezvălui în presă informaţii privind „imoralitatea” judecătorului Anton. Procurorii spun că fostul soţ al Marinei Moglan a „fost acostat de o persoană care a ameninţat că, în cazul în care îşi va materializa intenţiile de a expune în presă relaţia extraconjugală a magistratului, va suferi consecinţe de ordin fizic.

Medic mituit cu băutură
 
Câteva luni mai târziu fostul soţ al inculpatei l-a văzut pe cel care-l ameninţase în compania inculpatului Anton Dan”, a mai precizat DNA. Ulterior, Constantin G. a înaintat mai multe plângeri împotriva lui Dan Anton la Parchetul local, dar şi la CSM şi preşedinţie.  

„Pentru a-l descuraja şi pentru a-l determina pe acesta să înceteze demersurile iniţiate în justiţie sau făcute pe lângă alte autorităţi ale statului, inculpatul Anton Dan a iniţiat o campanie de hărţuire a persoanei respective, prin interpuşi, urmărind, în principal, privarea acesteia de dreptul de a lua contact cu cei doi copii minori, dar şi pentru a se asigura că nu vor mai exista acţiuni care să aducă atingere intereselor magistratului”, a mai spus DNA.
 
În acest context, Anton ar fi contactat-o, pe 24 decembrie 2014, pe doctoriţa Gabriela Carmen Lupuşoru, medic psihiatru de la „Socola” căreia i-ar fi dat mâncare şi alcool de 168 de lei. În schimb, doctoriţa ar fi întocmit o scrisoare medicală în care a precizat că unul dintre cei doi copii ai Marinei Moglan suferă de afecţiuni „generate de comportamentul violent al tatălui”.
 
Scopul acestui demers al Marinei Moglan şi al lui Dan Anton ar fi fost îndepărtarea din viaţa celor doi copii a tătălui lor, fostul soţ al basarabencei. Contactată telefonic, ieri, de reporterul „Adevărul”, doctoriţa Lupuşoru a menţionat că nu discută niciodată cu presa refuzând să facă vreun comentariu despre acuzaţia care îi este adusă.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările