„Judecata de apoi“ a unui preot - infractor. Ce au decis judecătorii

„Judecata de apoi“ a unui preot - infractor. Ce au decis
judecătorii

Iulian Vasile Ilie slujea ca preot în timp ce era urmărit general

Un infractor care a slujit ca preot în timp ce era dat în urmărire generală a cerut judecătorilor să îi redeschidă procesulla finele căruia a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iulian Vasile Ilie (37 de ani), fost Carp, a formulat o cerere de revizuire după ce trecutul său infracţional a fost descoperit în SUA, acolo unde a ajuns înainte de a fi condamnat definitiv la zece ani de închisoare. Solicitarea bărbatului, care este dat în urmărire generală, a fost respinsă de Tribunalul Iaşi.

În SUA, Ilie slujea ca preot, deşi în ţară el figura ca urmărit internaţional. El a fugit din parohie înainte de a fi prins, după ce mai mulţi enoriaşi şi-au dat seama că preotul lor era un infractor condamnat penal.

Iulian Ilie a fost directorul de vânzări al unei firme de-a unui alt nume cunoscut, Teodor Coman, supranumit „Regele mansardelor“ în urma înşelăciunilor. Cei doi, alături de alte persoane, au păgubit, începând cu anul 2007, 73 de persoane care au plătit în avans un total de 6,5 milioane de lei pentru construcţia unor mansarde, pentru ca în final să-şi dea seama că au fost păcăliţi.

„Concret, firmele constructoare au încheiat contractele în condiţiile în care nu deţineau autorizaţiile legale necesare (autorizări, în lipsa cărora imobilele nu puteau fi racordate la reţelele de gaz, curent electric, apă, canalizare şi nu puteau fi înstrăinate prin act autentic către parţile vătămate), iar banii încasaţi de la persoanele păgubite s-au folosit de către inculpaţi în alte scopuri decât pentru executarea lucrărilor (achiziţii de bunuri imobile, creditarea unor terţe firme), împrejurări în care, dacă părţile vătămate le-ar fi cunoscut, nu ar mai fi încheiat contractele în cauza“, precizau procurorii DNA, în rechizitoriu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: