Jocuri pe calculator celebre în urmă cu 20 de ani. Ce-i ţinea în casă pe copii şi pe  adolescenţi la începutul anilor 2000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto click.ro
Foto click.ro

Jocurile copilăriei, în ciuda vechimii lor şi a graficii depăşite, ne impresionează chiar şi în ziua de azi. Dacă eşti tânăr şi nu le-ai jucat vreodată, nu ar fi rău să ţi le notezi undeva.

Jocurile copilăriei sunt, fără îndoială, titlurile de care ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere. Pe lângă jocurile copilăriei de care ne bucuram în companie prietenilor pe uliţa de lângă casă sau în faţa blocului, sunt şi câteva jocuri pe calculator care s-au putea să ne stârnească melancolia. 

Iată câteva dintre ele:

Unreal Tournament - apărut în anul 1999, Unreal Tournament a redefinit genul shooter, beneficiind de o grafică aşa cum nu mai fusese întâlnită la acea vreme, un gameplay care te ţinea încordat în permanenţă şi o listă de feature-uri care l-a transformat într-unul dintre preferatele gamerilor profesionişti. 

Mafia - un pe care cu greu îl puteţi găsi pe piaţă în ziua de azi, întrucât nu este disponibil nici pe Steam, nici pe Origin, potrivit playtech.ro. A fost lăudat pentru modul extrem de realist în care a portretizat viaţa de gangster, dar şi pentru grafica sa remarcabilă, devenind unul dintre cele mai mari succese ale anului 2002. În mod clar, povestea tragică a lui Tommy Angelo este punctul forte al jocului, personajul oferind câteva monologuri remarcabile pe parcursul acestuia. Acţiunea din Mafia se desfăşura într-un oraş numit Lost Heaven, care includea elemente din San Francisco şi Chicago. Acestea, alături de zonele adiacente oraşului, puteau fi explorate de jucători, fapt care i-a determinat pe mulţi să compare Mafia cu GTA III. 

Deus Ex - acţiunea are loc într-un univers distopic, în care teroriştii omoară mii de oameni, iar drogurile, răspândire bolilor şi poluarea nu mai pot fi controlate. În condiţiile în care economiile lumii sunt aproape de a se prăbuşi, bogaţii au devenit mai bogaţi, iar săracii, mai săraci. Jucătorii controlează un agent care trebuie să se folosească de numeroasele sale abilităţi speciale pentru a repara situaţia, ajungând astfel în conflict cu diverse organizaţii periculoase. 

Star Wars: KOTOR - unul dintre jocurile copilăriei care se numără printre puţinele titluri din respectivul univers care au reuşit să fie apreciate la scară mondială. Poveste captivantă din primul joc a fost continuată de cel de-al doilea într-o manieră similară, fiind introduse noi personaje, noi planete şi noi elemente de gameplay.

Supaplex - un joc preferat şi de fete şi de băieţi. Bazat pe logică şi pe aventură, Supaplex ne făcea să petrecem ore întregi în faţa calculatorului încercând să trecem de la un level la altul. Jocul mai pot fi jucat şi astăzi, atât pe calculator, cât şi pe telefon. 

Pe listă pot fi incluse şi Mario, PacMan sau SantaClaus.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite