Jandarm vs luptător MMA. Cum a scăpat basma curată militarul după ce a lovit trei persoane într-un bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmul a fost achitat
Jandarmul a fost achitat

Un jandarm din Suceava a fost trimis în judecată de procurorii militari, fiind acuzat că a intervenit brutal pentru a aplana un conflict. El a fost acuzat că a lovit trei persoane, inclusiv un luptător MMA care nu era violent.

Jandarmul Marian Molea, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a fost judecat de către Tribunalul Militar pentru purtare abuzivă. Deşi magistraţii au confirmat existenţa agresiunii sale, Molea a fost achitat după ce judecătorii au considerat că faptele sale nu au „îmbrăcat” forma penală.  

Molea nu a scăpat însă de acuzaţii deoarece Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, instituţia care l-a deferit justiţiei, a formulat apel. Procurorii susţin în continuare vinovăţia jandamului şi cer tragerea sa la răspundere penală.

Apelul formulat de procurori vine după ce judecătorii au desfiinţat o parte din cele constatate în timpul cercetărilor de la Parchet, potrivit motivării instanei de judecată, publicată pe portalul Rolii.

Judecătorii ieşeni au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale barului din Suceava unde, pe 16 ianuarie 2016, a avut loc agresiunea. După ce în local a izbucnit un scandal, jandarmii suceveni au intervenit pentru a aplana conflictul.

Procurorii au considerat intervenţia agresivă în ceea ce îl priveşte pe Moloa, care ar fi lovit luptătorul de MMA Răzvan George Chiru, deşi acesta nu era agresiv. „Instanţa reţine că persoana vătămată era cunoscut ca fiind sportiv, luptător MMA, ceea ce a creat în rândul jandarmilor, aşa cum rezultă din declaraţiile acestora o presiune suplimentară, cunoscut fiind că acesta era antrenat şi pregătit să riposteze violent. Faptul că a ales să nu se opună forţelor de ordine, a reprezentat o opţiune personală, dar până la lămurirea situaţiei jandarmii militari l-au considerat un real pericol. Având în vedere modalitatea în care inculpatul a intervenit, instanţa constată că folosirea forţei a fost justificată, fiind necesară şi proporţională pentru imobilizarea persoanei turbulente”, au considerat judecătorii ieşeni.

O altă agresiune imputată de procurori jandarmului a fost considerată de judecători care fiind una „de control”, motiv pentru care s-a dispus achitarea şi pentru aceasta. A fost vorba de o lovitură aplicată unui alt scandalagiu, care se afla cu burta la pământ.

O a treia faptă pentru care Molocea a fost trimis în judecată a vizat lovirea în zona capului a unei alte persoane. Şi pentru această faptă judecătorii au dispus achitarea considerând că nu sunt probe suficiente pentru o condamnare.

Procesul se va relua la Curtea de Apel Militară. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite