Jaful anului. Unui tâlhar din Iaşi i s-a făcut foame în timpul faptei şi i-a cerut victimei să-i facă ouă ochiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 31 de ani a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate după ce a intrat în apartamentul în care se afla o femeie, pentru a fura. Hoţul a ameninţat-o pe victimă cu un cuţit şi i-a cerut să-i facă ceva de mâncare.

Potrivit procurorilor făptaşul, Dumitru Hrincă lo­cuieşte, din toamna anului trecut, alături de concubina sa, studentă la UMF, într-un apartament închiriat de pe Şoseaua Naţională. Pe 23 martie, bărbatul tocmai rămăsese fără loc de muncă şi, după ce iubita sa a plecat la cursuri, tânărul a consumat alcool. După ce a băut vodcă şi bere, pe care şi le cumpărase în acea zi, a decis să intre în apartamentul unui vecin. Şi-a pus mănuşi şi un tricou peste faţă, reuşind să sară în balconul vecin de pe geamul de la baie. În jurul orei 16.30, tânăra care locuia cu chirie în acel apartament a venit acasă şi l-a găsit în dreptul uşii. Hrincă a ame­ninţat-o cu un cuţit, dar i-a spus că nu va păţi nimic.

„Inculpatul Hrincă Dumitru a tras-o pe persoana vătămată în su­fragerie şi s-au aşezat pe pat, după care i-a adresat mai multe întrebări legate de viaţa sa, persoana vătă­mată, de frică, răspunzându-i la toate întrebările. Inculpatul a să­rutat persoana vătămată pe frunte, şi i-a spus să nu-i fie frică“, se arată în rechizitoriu. La un momentu dat, Dumitru Hrincă i-a spus victimei sale că îi este foame, şi a condus-o pe tânără spre frigider. Acolo, i-a spus acesteia să îi gătească ouă. „Partea vătămată s-a conformat, a făcut un ou, pe care inculpatul a refuzat să-l mănânce, spunând că a vrut să testeze dacă persoana vătă­mată are abilităţi (dându-şi probabil seama că, pentru a mânca, ar fi fost necesar să îşi îndepărteze tricoul de pe faţă)“, se mai arată în actul de acuzare.

După câteva minute, Hrincă a început să o ameninţe pe victimă că, dacă nu îi dă bunuri de valoare din casă, o va tăia. Speriată, chiriaşa a spus că nu are nimic de valoare în casă, dându-i acestuia telefonul şi 50 de lei. În timp ce tâlharul scotocea prin apar­tament, victima a reuşit să fugă şi a alertat vecinii că are un hoţ în casă. Scena a fost zărită chiar şi de concubina tâlharului, care între timp se întorsese de la cursuri. Iubita lui Hrincă l-a văzut şi pe acesta ieşind din apartamentul victimei, recunos­cându-l deşi avea tricoul pe faţă. Dumitru Hrincă a mers spre iubita sa, a pus cuţitul şi tricoul în geanta acesteia şi i-a propus studentei să meargă la o plimbare cu el. După câ­teva ore, cei doi au fost opriţi în timpul promenadei de poliţişti, care l-au săltat pe Dumitru Hrincă şi l-au dus la audieri. Acesta se află în prezent în arest. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite