Ipoteză SF în cazul fiului de colonel SRI găsit înjunghiat în spate: seppuku. Cazul poate intra în manualele de criminalistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabin Şerban a murit în condiţii încă neelucidate FOTO Facebook/Sabin Şerban
Sabin Şerban a murit în condiţii încă neelucidate FOTO Facebook/Sabin Şerban

Ancheta referitoare la decesul unui adolescent de 18 ani, fiul unui colonel al SRI Iaşi, este aproape de final, iar rezultatele par a fi suprinzătoare. Cea mai solidă ipoteză ar fi că băiatul s-ar fi sinucis într-un mod ce a creat suspiciunile unei crime.

Dosarul privind decesul suspect al fiului unui colonel SRI Iaşi este aproape de finalizare şi anchetatorii, susţin surse judiciare, se pregătesc să claseze cauza. După ce au audiat sute de persoane şi au încercat să adune probe cu privire la o posibilă crimă, autorităţile au restrâns pistele de lucru în cazul morţii lui Sabin Şerban la variantele sinuciderii sau accidentului. Cea mai plauzibilă dintre variante, spun ziariştii de la Ziarul de Iaşi, ar fi cea a sinuciderii, anchetatorii luând în calcul şi un fapt incredibil: adolescentul de 18 ani şi-ar fi putut înscena propria crimă.

Ipoteza este întârită şi de un profiler cu care autorităţile din Iaşi au lucrat la acest caz şi care ar fi ajuns la concluzia că Sabin s-ar fi sinucis într-un mod care a lăsat loc de interpretări prin similitudinea cazului cu cea a unei crime.

Concret, Sabin Şerban s-ar fi împins uşor cu spatele într-un cuţit. Ulterior, din cauza durerilor, a căzut cu spatele pe podea, impact ce ar fi dus la perforarea şi mai adâncă a trupului de către cuţitul care avea o lamă lungă.

Varianta accidentului este şi ea luată în calcul, existând posibilitatea ca tânărul să se fi jucat cu cuţitul, aruncându-l în perete, acesta lovindu-l în spate. Ulterior şocului, la fel, este posibil, spun anchetatorii, ca tânărul să fi căzut pe spate şi să-şi fi înrăutăţit plaga. 

Ipotezele de lucru ale anchetatorilor nu-l mulţumesc pe tatăl lui Sabin, care a relatat sursei citate că aşteaptă ca ancheta să fie finalizată. „În niciun caz nu sunt de acord cu această ipoteză! Aştept concluziile oficiale ale anchetei! Deocamdată, îi las pe cei în drept să-şi facă treaba, întrucât ştiu că ancheta continuă“, a precizat colonelul SRI.

Băiatul cumpărase cuţitul 

Oamenii legii spun că dosarul penal a fost deschis, in rem, încă din ziua în care Sabin Şerban a fost găsit mort de tatăl său, în seara zilei de 11 noiembrie 2016. Băiatul, elev al Liceului de Informatică „Grigore Moisil“ din Iaşi, a fost descoperit cu un cuţit ce îi era înfipt prin zona omoplatului şi care a străpuns corpul, ieşind prin zona pieptului. „În ziua de 11.11.2016, în jurul orei 17.40, victima a fost găsită decedată în propria locuinţă de către tatăl acesteia, care a alertat autorităţile. Cercetarea la faţa locului s-a desfăşurat de către specialiştii criminalişti, sub conducerea procurorului, iar în aceste împrejurări au fost ridicate un număr impresionant de urme biologice, precum şi alte mijloace materiale de probă“, au precizat procurorii. 

Două cuţite au ridicat procurorii ieşeni din apartamentul în care Sabin Şerban locuia alături de mama şi tatăl său. E vorba de un cuţit de tip „future“ şi despre cel extras din corpul său. Ambele fuseseră achiziţionate de victimă, primul în urmă cu doi ani, în timp ce cuţitul care a provocat decesul a fost cumpărat de la un magazin din Iaşi pe 1 octombrie 2016. „A fost finalizat raportul de necropsie prin care s-a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat leziunilor produse de cuţitul găsit în corpul victimei“, au mai precizat procurorii.

Citeşte şi:

Asasinatul care a pus pe jar Serviciul Român de Informaţii. Cine a ucis cu sălbăticie un adolescent de 18 ani?

Ipoteză-surpriză în cazul morţii fiului unui ofiţer SRI din Iaşi: un accident inexplicabil. Tânărul a fost găsit înjunghiat

Mister total al asasinatului din familia unui ofiţer SRI. Criminalul a înjughiat un adolescent în gât şi n-a lăsat nicio urmă

Cazul fiului unui ofiţer SRI ucis cu bestialitate a băgat în ceaţă Poliţia Iaşi. „Crima perfectă”, un posibil asasinat la comandă, s-a lăsat cu 100 de audieri

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite