Ion Iliescu şi Adrian Năstase, aproape de a fi „dezonoraţi” la Iaşi. „Distincţiile ar trebui să reflecte probitatea morală”

Ion Iliescu şi Adrian Năstase, aproape de a fi „dezonoraţi” la Iaşi. „Distincţiile ar trebui să reflecte
probitatea morală”

Ion Iliescu FOTO  Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Pe lista cetăţenilor de onoare ai municipiului Iaşi se numără şi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier, Adrian Năstase. Consilierii locali PNL consideră că titlurile celor doi ar trebui retrase din cauza problemelor cu legea pe care foştii lideri PSD le-au avut sau au.

Liberalii au depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care cer retragerea titlurilor de cetăţean de onoare al Iaşiului acordate celor doi foşti lideri PSD. Consilierii din opoziţie vor, totodată, şi aprobarea unui regulament în baza căruia să fie acordate, pe viitor, aceste distincţii.

 „Aceste distincţii, care ar trebui să reflecte probitatea morală şi integritea unor personalităţi care s-au remarcat prin implicare în sprijinirea Iaşului, sunt incompatibile cu situaţia juridică actuală a domnilor Ion Iliescu şi  Adrian Năstase. În condiţiile în care «cetăţean de onoare al municipiului Iaşi» reprezintă cea mai înaltă distincţie civică acordată de Consiliul local al municipiului Iaşi, considerăm că cei care vor primi aceste titluri trebuie să treacă proba integrităţii şi a moralităţii şi să fi adus contribuţii la dezvoltarea municipiului Iaşi si a imaginii acestuia”, a declarat Răzvan Timofciuc, consilier local.

Liberalii motivează că Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, în timp ce Adrian Năstase a fost condamnat în mai multe dosare. Cei doi au primit titlurile de cetăţean de onoare în 2000, respectiv 2001.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: