Iohannis, replică la atacurile lui Dragnea: Infractorul-şef zice că preşedintele reprezintă interese străine. Nasol! PSD-iştii nu au înţeles nimic despre Summit

Iohannis, replică la atacurile lui Dragnea: Infractorul-şef zice că preşedintele reprezintă interese străine. Nasol! PSD-iştii nu au înţeles nimic despre Summit

FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă la Iaşi, în cadrul Forumului Educaţiei 2019, că social-democraţii „nu au înţeles nimic” despre Summitul de vineri de la SIbiu şi că actualul guvern ar trebui să primească premiul „pentru cel mai slab guvern post-decembrist”. Replica şefului de la Cotroceni vine după ce cu două zile în urmă preşedinele PSD, Liviu Dragnea, a lansat mai multe atacuri asupra preşedintelui în timpul mitingului de la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În deschiderea intervenţiei, Klaus Iohannis a afirmat că i-au plăcut toate vizitele din trecut la Iaşi, punctând că în privinţa educaţiei sunt multe persoane care vorbesc şi puţine care se pricep. Mai departe, şeful statului a vorbit despre referendumul pe Justiţie, precizând că „după doi ani şi jumătate de guvernare eşuată”, PSD va primi un răspuns.
 
„Nu e niciun secret că avem zilele următoare alegerile europarlamentare şi un referendum pe care l-am convocat eu, fiindcă aşa trebuie. După doi ani şi jumătate după guvernare eşuată şi rateuri, pesediştii trebuie să primească un răspuns şi acum îl vor primi. Unii spun că nu contează nici europalramentarele, nici reeferendum. E aşa o încălzire de primăvară, ca şi cum noi singuri pesediştii ştim totul şi ceilalţi să stea acasă şi să îşi vadă de ale lor. Educaţie e un foarte bun exemplu despre cum eforturile europene sunt preluate de oameni competenţi chiar poate faţă în viaţa de zi cu zi”, a declarat preşedintele.
 
Klaus Iohannis şi-a continuat apoi atacurile asupra PSD, spunând despre social-democraţi că nu au înţeles nimic din evenimentele care au avut loc în cadrul summitului de la Sibiu şi că partidul nu a fost invitat de liciun lider european „pe bună dreptate”.

„Aud că pesediştii vorbesc prostii despre Summit. Nici nu e de mirare. Nu au înţeles nimic şi nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are cu totul alte priorităţi şi alte interese decât românii. România se confruntă ca urmare a acestei guvernări dezastruoase cu numeroase obstacole”, a mai adăugat liderul de la Cotroceni.
 
La finalul discursului, preşedintele a răspuns şi acuzaţiilor aduse de Liviu Dragnea cum că şeful statului a reprezentat interesele străinilor la Sibiu, afirmând că PSD nu s-a arătat interesat de subiecte precum educaţia sau construcţia de autostrăzi. Totodată, Iohannis a relatat că în comparaţie cu celelalte guverne postdecembriste, formaţiunea actuală „primeşte premiul pentru cel mai slab guvern”.

„Dau drumul la un post de ştiri şi aflu acolo, un infractor şef, şeful infractorilor zice aşa – că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol. Hai să vedem cum e cu interesele astea. Dacă vorbim de educaţie, interesul românilor e să aibă o educaţie de calitate. E şi interesul meu. Recunosc eu reprezint interesul românilor care vor educaţie de calitate. Sunt români care vor autostrăzi. Şi eu. Se aude că sunt români care vor spitale. Da, şi eu doresc spitale noi, moderne pentru România. Dar PSD-ul educaţia nu îi interesează, despre autostrăzi nici măcar nu se mai vorbeşte. Corect ar fi fost - Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesele românilor. (...) De-a lungul istoriei noastre postcomuniste am avut tot felul de guverne, unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, incapabile să slujească interesul naţional. Comparativ cu cele din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern postdecembrist", a conchis preşedintele.

Klaus Iohannis la Forumul Educaţiei de la Iaşi 
 
În cadrul evenimentului au mai fost prezenţi şi mai mulţi liberali precum Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan sau Raluca Turcan. Aceştia din urmă vor susţine la Iaşi un miting electoral de la ora 17.00 în cadrul căruia va participa şi Klaus Iohannis, acesta vorbind despre referendumul pe Justiţie.
 
Câteva ore mai devreme, liderul PSD Liviu Dragnea l-a atacat în cadrul mitingului PSD de la Galaţi, pe Klaus Iohannis, spunând despre acesta că este trădător şi slugă.
 
„A folosit acest summit pentru interesele lui. Am văzut cum se plimba singur, nu-l băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor. Sunt sigur că Iohannis a mai cerşit încă o sancţiune pentru România. A profitat de faptul că a fost singur şi a lucrat împotriva României, a atacat Guvernul, justiţia, tot ce e mai bun în această ţară“, a acuzat Dragnea la mitingul de la Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: