Iohannis, despre huiduielile de la Iaşi: Fiind o zi aşa frumoasă, nu ne-am supărat deloc. „Fiecare român are dreptul la opinie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis de Ziua Unirii la Iaşi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri după-amiază, că nu a fost deranjat de huiduielile la adresa sa din Piaţa Unirii din Iaşi, precizând că fiecare român are dreptul la opinia lui.

"Fiind aşa o zi frumoasă nu ne-am supărat absolut deloc. Fiecare român are dreptul la opinia lui", a spus preşedintele Klaus Iohannis după ce a ieşit din biserica Trei Ierarhi din Iaşi, unde a depus o jerbă de flori la mormântul domnitorului Aexandru Ioan Cuza.

Întrebat cum vede discrepanţele economice dintre Moldova şi restul ţării, şeful statului a răspuns: "Este foarte trist că Moldova a rămas puţin în urmă. Dn acest motiv, am venit cu primul-ministru şi cu miniştri din guvern să arătăm solidaritatea şi preocuparea noastră. Vom rezolva o mare parte din problemele Moldovei".

Totodată, şeful statului a precizat că autostrada Moldovei se va face "cu siguranţă"“.

Cât priveşte protestul organizat vineri de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că "este un protest interesant şi e bine că se atrage atenţia asupra nevoii de autostrăzi".

"Şi noi vrem acelaşi lucru“, a adăugat preşedintele.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri după-amiază, că se aştepta să audă huiduieli în timpul manifestărilor oficiale de la Iaşi de Ziua Unirii, spunând că au fost două grupuri în piaţă, unii dintre ei fiind agitatori. "Să ştiţi că ne aşteptam. Au fost două grupuri acolo, unii dintre ei agitatori, inclusiv din galeriile de fotbal. Asta este, a fost o atmosferă mai colorată”, a spus premierul Ludovic Orban, la finalul vizitei sale la Iaşi.

Vineri, în Piaţa Unirii din Iaşi, încă de la începutul discursului ţinut de Klaus Iohannis, s-au auzit fluierături, iar la un moment dat unii participanţi au început să scandeze "Vrem autostradă".

Atunci când Iohannis a amintit, în discursul său, că PSD blochează în Parlament reformele şi că este nevoie de anticipate, s-au auzit huiduieli.

Klaus Iohannis a venit la manifestările de la Iaşi însoţit de soţia sa, Carmen, la eveniment participând şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.

Şeful statului a fost întâmpinat de premierul Ludovic Orban şi de primarul Mihai Chirica.

Potrivit jandarmilor, la manifestările de la Iaşi au participat 10.000 de persoane.

Unii dintre participanţi au avut pancarte cu mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova", "Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale", "Hora la Iaşi, banii la Bucureşti".

Preşedintele şi premierul au participat, la ora 14.30, la depunerea de jerbe la mormântul domnitorului Al. I. Cuza, care va avea loc la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi.

La evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române de la Iaşi au participat şi alţi lideri politici, printre aceştia fiind liderul Pro România, Victor Ponta.

Autorităţile din Iaşi au pregătit cu câteva zile înainte Piaţa Unirii, dar şi zonele limitrofe. Lucrători de la societatea locală de salubritate au măturat şi spălat Piaţa Unirii din Iaşi, zona fiind inspectată, joi, în jurul prânzului şi de către primarul Mihai Chirica.

Un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din piaţă au fost montate steaguri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite