FOTO Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în imagini. Sute de credincioşi au luat lumină la slujba condusă de Înalt Prea Sfinţitul Teofan

FOTO Slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în imagini. Sute de credincioşi au luat lumină la slujba condusă de Înalt Prea Sfinţitul Teofan

Învierea la Catedrala Mitropolitană din Iaşi FOTO Adevărul

Curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi a fost plină la miezul nopţii, iar credincioşii creştin-ortodocşi din Iaşi au asistat la slujba ţinută de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de credincioşi ieşeni au umplut curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi au ascultat Programul Liturgic dedicat Sfintei Învieri condus de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim, cu un avion, spre orele serii zilei de 5 mai. 

Scrisoarea Pastorală a fost rostită de ierarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sfârşitul slujbei: "Mare este taina Învierii lui Hristos trăită în Dumnezeiasca Liturghie! Bucuria Învierii devine în Sfânta Liturghie bucuria tuturor oamenilor care, în stare de prezenţă şi conştientizare a evenimentului la care iau parte, devin uniţi şi între ei prin împărtăşirea din acelaşi Hristos: «Iar pe noi pe toţi, care ne împărtăşim dintr-o pâine şi dintr-un potir, să ne uneşti unul cu altul prin împărtăşirea Aceluiaşi Sfânt Duh», glăsuieşte rugăciunea Bisericii", a spus ÎPS Teofan în scrisoarea adresată credincioşilor, parohiilor şi mănăstirilor de pe raza Moldovei cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

În măsura propriei noastre experienţe a tot felul de suferinţe, ne putem afunda în marea nemărginită a suferinţelor oamenilor şi, prin rugăciune, a împărtăşi groazele lor, ba uneori şi bucuriile, a mai spus ÎPS Teofan în scrisoarea adresată credincioşilor.

 

Lumina Sfântă a fost adusă cu un avion de la Ierusalim FOTO Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
 • Lumina Sfântă a fost adusă cu un avion de la Ierusalim FOTO Adevărul
 • Copii la Slujba de Înviere de la Mitropolie în Iaşi FOTO Adevărul
 • Credincioşii au aşteptat în interiorul Catedralei Lumina Sfântă de la Ierusalim FOTO Adevărul
 • Slujba de Înviere din curtea Catedralei Mitropolitane FOTO Adevărul
 • ÎPS Teofan, în mijlocul credincioşilor FOTO Adevărul
 • ÎPS Teofan rostind slujba de Înviere în faţa credincioşilor FOTO Adevărul
 • Sute de credincioşi au asistat la slujba condusă de ÎPS Teofan FOTO Adevărul
 • ÎPS Teofan în faţa credincioşilor la slujba de Înviere FOTO Adevărul
 • Un copil care asistă la sluja de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi se concentrează să ţină flacăra lumânării aprinsă FOTO Adevărul
 • Credincioşii pleacă spre case după ce au luat lumină FOTO Adevărul
 • Credincioşi asistând la slujba de Înviere rostită de ÎPS Teofan la Iaşi FOTO Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările