Intervenţii medicale pentru pelerinii veniţi la Iaşi. Mai mulţi credincioşi au avut nevoie de ajutor

Intervenţii medicale pentru pelerinii veniţi la Iaşi. Mai mulţi credincioşi au avut nevoie de ajutor

Pelerinajul de la Iaşi a început de marţi, 10 octombrie FOTO Adevărul

În jur de 50 de pelerini veniţi să se închine moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 50 de credincioşi care participă la pelerinajul de la Iaşi, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
În prima zi de pelerinaj, SMURD Iaşi a acordat 17 consultaţii pentru tot atâţia pelerini care au ameţit după mai multe ore petrecute la rând. Credincioşii au primit primul ajutor de la paramedici în cortul special amenajat pentru situaţii de urgenţă şi nu au fost transportaţi la spital.
 
 „La mitropolie au fost 17 pacienţi într-un interval de 24 ore: 14 pacienţi pe timpul zilei şi trei în cursul nopţii. Cel mai tânăr pacient avea 17 ani şi a fost diagnosticat cu lumbago (n.r. - afecţiune care se manifestă prin dureri localizate la muşchii din regiunea lombară, din cauza unui efort fizic ori expunerii la frig, sau unei leziuni de disc). Cel mai în vârstă pacient avea 80 de ani şi prezenta hipertensiune arterială“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.
 
Şapte pacienţi care au primit ajutor medical erau din judeţul Ilfov, cinci din Galaţi, trei din Prahova şi doi din Bucureşti. „Pacienţii nu au prezentat probleme deosebite. Li s-au acordat îngrijiri medicale pentru stări lipotimice, respectiv hipertensiune arterială“, a mai completat şefa SMURD. 
 
În ultimele 24 de ore, la punctul de prim ajutor organizat în curtea catedralei mitropolitane din Iaşi s-au înregistrat încă 22 de prezentări. În cursul nopţii, specialiştii au acordat îngrijiri medicale pentru 14 pelerini, dintre care doi au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În timpul zilei, urgentiştii au acordat primul ajutor pentru încă opt pelerini. Pe lângă intervenţiile SMURD şi SAJ Iaşi, mai mulţi pelerini au primit ajutor şi de la voluntarii Crucea Roşie. 
 
citeste totul despre: