Interlopul care a izgonit din vilă un senator după ce i-a săpat o groapă în curte. Cum s-a terminat conflictul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr apropiat lumii interlope din Iaşi a fost trimis în judecată de procurori pentru tulburare de posesie după ce ar fi izgonit din casă un senator.

Vandam Constantin este acuzat de tulburare de posesie, el fiind acuzat că, alături de alte persoane de etnie romă, în 2014, ar fi ocupat abuziv o parte a unei vile din zona Copou a Iaşului. În acea vilă locuia fostul senatorul Ionel Agrigoroaei, care, în urma unei succesiuni de procese civile, a fost nevoit să părăsească imobilul. În prezent, casa valoroasă a rămas în integralitate în posesia interlopilor. 

Conflictul dintre acesta şi membrii clanului Tănase a apărut după ce un membru al acestei grupări, Vandam Constantin, de 19 ani, a cumpărat la licitaţie o parte a vilei în care locuia Ionel Agrigoroaei.

Fostul senator a avut respectiva parte de casă scoasă la licitaţie după ce nu a plătit un credit contractat la Piraeus Bank. După mutarea în locuinţa din Copou, Vandam a început să-l ameninţe pe senator, dar şi pe familia acestuia. Interlopul a săpat, la un moment dat, şi o groapă în curtea casei, spu­nându-i vecinului că îi va deveni mormânt. 

Imagine indisponibilă

Ulterior, membrii clanului Tănase s-au apărat şi au spus că groapa ar fi fost săpată pentru amenajarea unui closet. Până să se mute din vilă, Agrigoroaei (foto jos) a solicitat de nenumărate ori Poliţia pentru a reclama că Vandam şi apropiaţii săi fac scandal. 

Interlopul a fost cercetat şi de furt, după ce a fost acuzat că ar fi sustrat bunuri de 100.000 de euro de la fostul senator. Acesta acuzaţii, însă, nu au putut fi probate şi au fost clasate de procurori.

Imagine indisponibilă

Avocaţii săi ne-au transmis ieri că Vandam Constantin este nevinovat şi că acesta va obţine achitare în instanţă. „A fost un dosar în care mie mi-a fost încălcat dreptul de a-mi exercita dreptul de a fi avocat iar lui Vandam i-a fost încălcat dreptul la apărare”, a comentat Cristian Curcă, avocatul lui Vandam Constantin. 

În prezent, Ionel Agrigoroaei a ieşit din politică, el fiind şi condamnat pentru că ar fi contractat mai multe credite folosindu-se de acte false. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite