Interlopul condamnat la Paris şi Berlin care vrea să-şi execute pedeapsa în România, unde i se va scădea pedeapsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Şuşnea, un infractor care a băgat Germania în sperieţi
Denis Şuşnea, un infractor care a băgat Germania în sperieţi

Un infractor de trist renume în Iaşi, Deniş Şuşnea, fost Popovici, va fi adus în ţară pentru a executa o pedeapsă de 14 ani alcătuită din condamnări primite în România, Franţa şi Germania. În ţara noastră, Şuşnea va beneficia de reducerea de pedeapsă stabilită prin lege de recursul compensatoriu, având în vedere că, în Penitenciarul Iaşi, condiţiile de detenţie sunt improprii.

Denis Şuşnea a devenit celebru în Iaşi nu doar pentru multitudinea de fapte penale pentru care a fost condamnat dar şi pentru că, în 2006, a şi evadat din penitenciar cu un bomfaier cu care a tăiat gratiile.

El se va întoarce acasă după ce a adunat condamnări în Franţa şi Germania, Şuşnea îşi va executa pedeapsa în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, în faţa instanţei manifestându-şi acordul de a fi încarcerrat acasă.

Zilele trecute, Curtea de Apel Iaşi a recunoscut o serie de infracţiuni comise de Şuşnea în Germania, pedeapsa finală primită de acesta de la Tribunalul din Berlin fiind de 7 ani. Nu mai puţin de 12 infracţiuni, două de jaf calificat şi zece de furt, ar fi comis Şuşnea în ultimii ani în Germania, el fiind deja încarcerat într-un penitenciar nemţesc.

Şuşnea mai are 2.500 de zile de puşcărie din pedeapsa primită în Germania. La această pedeapsă se vor mai fi adăugat şi condamnări pe care Şuşnea le-a primit în Franţa, acolo unde a fost găsit vinovat de proxenetism.

Conform unei sentinţe a Curţii de Apel Iaşi de pe 17 septembrie, Şuşnea ar avea o pedeapsă rezultantă de 14 ani pentru toate isprăvile comise prin Europa.

Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi nu respectă normele CEDO ceea ce înseamnă că, pentru fioecare 30 de zile de pedeapsă executate aici, deţinuţii câştigă 6 zile. În aproximativ cinci ani, fiecare deţinut execută astfel şase ani, mai mulţi recidivişti fiind deja eliberaţi, în ultimul an, în baza legii cunoscute public sub numele de recursul compensatoriu. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite