Interlopii ieşeni continuă să terorizeze un senator din Iaşi cu care împart vila. Intervenţie în forţă a Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul ieşean Ionel Agrogoroaei a solicitat ieri intervenţia poliţiştilor după ce interlopul Vandam Constantin, cel cu care împarte o vilă din zona Copou, a continuat să-l terorizeze. Parlamentarul ieşean crede că Vandam pregăteşte o lovitură de graţie şi îi e teamă pentru viaţa sa.

Vandam Constantin, membru al clanului Tănase, a ordonat ieri distrugerea camerelor de supraveghere pe care senatorul le montase pentru a filma eventualele fapte ilegale pe care ţiganii le-ar putea comite. Sistemul de supraveghere a fost oprit de Vandam la orele după-amiezei, familia Agrigoroaei solicitând intervenţia poliţiştilor. „S-au urcat în locurile în care erau montate camerele şi le-au distrus. Mi-e teamă că au făcut acest lucru pentru a putea să îşi facă mai apoi de cap. Probabil pregătesc ceva, şi nu vor să fie filmaţi“, ne-a declarat ieri Ionel Agrigoroaei, care se întorcea de urgenţă spre Iaşi de la Bucureşti.

La faţa locului au ajuns ieri după-amia­ză şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie. Aceştia au deschis un nou dosar penal, în care acuzaţiile sunt de distrugere. „Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au audiat persoanele implicate în acest caz. Urmează să fie efectuate verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi, în funcţie de cele constatate, se vor dispune măsurile legale“, ne-a spus spus comisarul-şef Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt al Poliţiei ieşene. Sistarea sistemului de supraveghere de ieri vine după ce, zilele trecute, membrii clanului Tănase au blocat accesul în locuinţă mem­brilor familiei Agrigoroaei, montând lacăte pe porţi. De asemenea, în urmă cu câteva zile, Vandam Constantin a sistat şi furnizarea curentului electric în locuinţă.

Situaţia senatorului Ionel Agrigoroaie a ajuns şi pe masa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Or­ganizată şi Terorism Iaşi.

Conflictul dintre acesta şi membrii clanului Tănase a apărut după ce un membru al acestei grupări, Vandam Constantin, de 19 ani, a cumpărat la licitaţie o parte a vilei în care locuieşte Ionel Agrigoroaei. Acesta a avut respectiva parte de casă scoasă la licitaţie după ce nu a plătit un credit contractat la Piraeus Bank. După mutarea în locuinţa din Copou, Vandam a început să-l ameninţe pe senator, dar şi pe familia acestuia. Interlopul a săpat, la un moment dat, şi o groapă în curtea casei, spu­nându-i vecinului că îi va deveni mormânt. 

Ulterior, membrii clanului Tănase s-au apărat şi au spus că groapa ar fi fost săpată pentru amenajarea unui closet. Scopul acestor acţiuni pare a fi intimidarea senatorului, pentru ca în final acesta să vândă către ţigani, la un preţ mic, partea lui de vilă.

Citeşte şi: 

FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite