Interlop fugar interceptat când dădea ponturi mamei despre descinderi: „Vezi şi pistoalele alea, aruncă-le, fă ceva cu ele, dă-le dracu’“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raj Costache, un interlop fugar din Iaşi, îşi anunţa rudele despre posibile descinderi ale anchetatorilor, după cum reiese din interceptările procurorilor.

Procurorii DIICOT Iaşi au interceptat o convorbire telefonică purtată de unul dintre cei mai temuţi interlopi din oraş prin care acesta îşi informa mama că Poliţia va descinde în casa ei. Convorbirea a fost ataşată în dosarul în care familia interlopului Raj Costache a fost condamnată în primă instanţă pentru trafic de carne vie. Printre condamaţi se numără doi fraţi de-ai săi, dar şi mama, Ana Neagu, pedepsele primite fiind între 11 şi 14 ani de închisoare, fără ca deciziile să fie, însă, definitive.

Liderul grupării transfrontaliere de trafic de carne vie, care a dus zeci de fete pentru a se prostitua în Roma, capitala, Italiei, era Raj Costache. Înainte de punerile sub acuzare, DIICOT obţinuse mandate de supraveghere şi interceptare a membrilor reţelei lui Raj.

„Vezi şi pistoalele alea, aruncă-le”

Raj Costache este descris de procurori ca având legături strânse cu diverse reţele mafiote din Europa. Din interceptările depuse la dosar reiese că acesta avea acces şi la informaţii ce ar fi putut proveni de la autorităţi. Raj ţinea legătura telefonic cu mama sa, el fiind în Italia şi mama sa în Iaşi. Femeia a primit câteva zeci de mii de euro doar prin Western Union de la fiii săi, bani obţinuţi de la prostituatele românce din Roma. Pe 29 septembrie 2015, aproape de miezul nopţii, Raj Costache îşi sună mama şi îi spune să ascundă pistoalele şi săbiile din casă pentru că urmează ca imobilul să fie „vizitat“ de Poliţie.

„Vezi că poimâine, mamă, nu mai ţii nimic în casă, ai auzit? Nu mai ţineţi nimic! Poimâine dau poliţiştii toţi“, începe Raj Costache convorbirea telefonică cu mama sa. „Nu ţineţi nimic! Vezi şi pistoalele alea, aruncă-le, fă ceva cu ele, dă-le dracu’ (...) Ascunde tot!“, continuă interlopul. După ce mama sa îl întreabă dacă să ascundă şi săbiile, Raj continuă: „Dă-le că nu e cum... să le ascund şi pe alea, dă-le la cineva să le ţină (...) Că până mâine după-amiază, o să vezi pe la vreo şapte opt după-masă dă peste voi“, îi zice interlopul mamei sale, care nu pare deloc impresionată de informaţie: „Ei, bine, dacă dau, hai, bine!“, spune şi femeia. Discuţia a avut loc în limba romani, potrivit unor surse judiciare. După o jumătate de oră de la această convorbire are loc o alta: Ana Neagu, mama lui Raj, îl sună pe Sorin Neagu, un alt fiu al ei, şi îi spune ce tocmai aflase de la Raj.

Deşi în dosar se vehiculează câştiguri imense ce ar fi fost realizate de către proxeneţi din traficul de carne vie, la descinderile ce au avut loc la familia lui Raj au fost găsite sume mult mai mici. La rândul său, Raj este dat în urmărire internaţională, potrivit site-ului Poliţiei Române.

„Adevărul” a cerut un punct de vedere de la DIICOT cu privire la interceptarea menţionată însă instituţia nu a răspuns. 

Imagine indisponibilă
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite