Interceptările profesorului-porno de la UMF, supranumit „patu' sau patru“: „Stai relaxată. În primul rând, întinde-te“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În referatul de propunere a arestării întocmit în cazul conferenţiarului Dumitru Păduraru apar detalii incredibile despre modul în care acesta încerca să convingă o studentă să întreţină relaţii sexuale cu el. Din discuţiile ataşate la dosar reiese că, deşi fata a refuzat, universitarul a ajuns chiar să-şi expune organele genitale în faţa sa.

Potrivit documentului citat, studenta care avea să-l reclame ulterior la Parchet i-a atras atenţia lui Păduraru prin aspectul fizic, iar acesta a început să o constrângă să se culce cu el. De altfel, notează chiar procurorii, Dumitru Păduraru ar obişnui să recurgă la astfel de practici cu studentele sale, el fiind cunoscut sub numele de profesorul “patul sau patru”. 

Pe 12 ianuarie, Păduraru i-a spus tinerei să treacă pe la biroul său, acolo unde a întrebat-o despre familia sa şi despre prietenul ei, pretinzându-i să se culce cu el, lucru pe care fata l-a refuzat. “Acesta i-a solicitat să se gândească la aceste aspecte, aducându-i la cunoştinţă că altfel nu va putea promova examenul nici măcar în sesiunea de reexaminări din vara anului 2015 şi i-a propus ca, în cazul în care se hotărăşte să-i satisfacă cerinţele, să îl anunţe, iar el o va lua cu un autotursim şi vor merge împreună la un hotel pentru a întreţine relaţii sexuale”, au notat procurorii. 

Un “arsenal de prezervative”, găsit în biroul de la UMF

Aceştia mai arată că, pe 23 ianuarie, studenta a fost chemată din nou în biroul lui Păduraru acesta cerându-i din nou favoruri sexuale. “Deci, te obişnuieşti. După examen treci pe aici. Da?”, i-ar fi spus conferenţiarul, solicitându-i să vină a doua zi pentru a se “conforma”. “Aceste afirmaţii ale profesorului denotă fără putinţă de tăgadă faptul că astfel de manifestări erau o obişnuinţă”, mai notează anchetatorii ieşeni. De altfel, un aspect incredibil menţionat de procurori este şi faptul că profesorul Păduraru avea în birou “un impresionant arsenal de prezervative şi de medicamente pentru creşterea potenţei”, ce a fost descoperit în timpul percheziţiei de la biroul său de la UMF. 

Pe 26 ianuarie, Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul (“Examenul, ştii că nu l-ai luat acum!...Ai văzut, da?”), conducând tânăra într-un amfiteatru al universităţii, acolo unde s-a asigurat că nu se mai afla nicio persoană. Acolo, conferenţiarul i-a spus studentei că trebuie să facă sex cu el tot semestrul II pentru a putea promova la disciplina sa. “Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum…Săptămânal, în semestrul II te aştept”, ar fi spus Păduraru. Tot atunci, universitarul a întrebat-o pe fată dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă. “Lovindu-se de refuzul persoanei vătămate, Păduraru Dumitru a devenit nervos, neputând să tolereze frustrarea cauzată de atitudinea victimei şi dându-i acesteia un ultimatum: «ai zece secunde să te gândeşti! Nu. Pentru că...şi la patru am altceva şi nu am cum. Ai zece secunde să te gândeşti! (…) Zece secunde au trecut. Gândeşte-te!»”, se mai arată în referatul procurorilor. 

Universitarul şi-a expus organul genital 

În după-amiaza zilei de 26 ianuarie, fata s-a prezentat din nou în biroul profesorului. Acesta a devenit suspicios că ar putea fi înregistrat şi i-a cerut fetei să îşi scoată ceasul de la mână. “De această dată, Păduraru Dumitru şi-a schimbat tactica de abordare a victimei (în comparaţie cu modul brutal în care acţionase în dimineaţa aceleiaşi zile, trecând de la punerea acesteia în genunchi şi expunerea organului său genital). Astfel, acesta, considerând că pentru ca aceasta să fie mai relaxată şi să nu se sperie de el, este necesar să discute mai întăi cu studenta, pentru a-i câştiga încrederea («Stai relaxată. În primul rând, întinde-te şi stai»)”, au mai precizat procurorii. 

Aceştia mai arată că cei doi au discutat mai mult, în timpul convorbirii cadrul universitar promiţându-i fetei că, dacă va face sex cu el o va ajuta să fie admisă la Facultatea de Medicină Generală: “Eu zic aşa, să te gândeşti…Bineînţeles, ai să te duci la examene, mai ai două examene, vine vacanţa…Dar după vacanţă...oricum vei putea să treci pe la mine…îmi spui şi încerc…Eu sunt la admitere, da? (…) Eu îţi dau să înveţi, da? şi vreau să spun că vreau să am grijă de tine să intri la Medicină, că-i păcat.” În cadrul aceleaşi discuţii, Păduraru a întrebat-o pe fată despre părinţii săi dar şi despre viaţa intimă pe care aceasta o are cu prietenul ei. La final, a încercat din nou să facă sex oral cu fata însă aceasta a refuzat. După ce şi-a dat seama că ar putea fi reclamat, medicul a trecut la ameninţări: „Sigur tu nu spui la nimeni?” ... „Aşa”, „Să nu spui la cineva”…. Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva.”

Referitor la motivele pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, aceştia l-au numit pe conferenţiarul ieşean “maniac sexual”.  “În mod concret, activitatea inculpatului prezintă o gravitate ieşită din comun, fiind vorba de un număr mare de infracţiuni, care reprezintă, pe de o parte, o expresie a comportamentului unui funcţionar public corupt, care îşi foloseşte atribuţiile de serviciu în scopul obţinerii de foloase personale, iar, pe de altă parte, o expresie a unui comportament sexual deviant, agresiv, obscen, cu manifestări ce pot exprima tendinţe de masochism ţi pedofilie, specifice maniacilor sexuali”, au notat procurorii.

Mai puteţi citi:

Bucuria lui Vasile Astărăstoae: "Să serbăm, procurorii nu vor mai avea ce să caute în cabinetul medical"

Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!“

Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni

EXCLUSIV Paradoxul legii îl ajută pe Astărăstoae: un dosar penal îi poate salva scaunul şefului medicilor din România

Ministerul Educaţiei a început demersurile pentru demiterea lui Vasile Astărăstoae după ce acesta a fost condamnat pentru conflict de interese

Vasile Astărăstoae, condamnat definitiv de Înalta Curte pentru incompatibilitate. ANI cere revocarea lui din fruntea Colegiului Medicilor şi a UMF Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite