Instalaţii New Media furate de pe străzile Iaşului. Artist: „Mă aşteptam să le placă, dar nu să le ia acasă”

Instalaţii New Media furate de pe străzile Iaşului. Artist: „Mă aşteptam să le placă, dar nu să le ia acasă”

FOTO Arhiva artistului Andrei Cozlac

Instalaţiile realizate de artistul vizual Andrei Cozlac urmau să fie expuse în cadrul unui eveniment denumit Romanian Creative Week, la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două instalaţii care urmau să fie expuse la Iaşi au fost furate înainte de inaugurare. Cele două lucrări au fost montate pe parcursul nopţii pe Bulevardul Carol, din zona Copou, din municipiul Iaşi, iar dimineaţă, când artistul a venit să facă probele, instalaţiile nu mai erau acolo.
 
„Este vorba despre două instalaţii ale mele - Fluid Memory şi Brâncuşi Infinity - care fuseră plasate în circuitul New Media Street, pe care l-am gândit pentru festivalul de la Iaşi. Am montat instalaţiile la ora 1.00, astfel încât a doua zi să pot face probele şi să le dau drumul. A doua zi dimineaţă, instalaţiile nu mai erau acolo", a afirmat Andrei Cozlac.
 
Artistul a estimat că paguba produsă depăşeşte o mie de euro. „Din fericire, nu apucasem să instalez şi partea tehnică, pentru că, altfel, prejudiciul ar fi fost mult mai mare", a adăugat artistul.
 
El a subliniat că se aştepta la susţinere din partea publicului, dar că prefera ca oamenilor doar să le placă lucrările, fără să le ia acasă.
 
Organizatorii evenimentului au precizat că au apelat laorganele de poliţie pentru a identifica persoanele care au luat instalaţiile, în zonă existând şi camere de supraveghere care vor fi verificate.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările