Ingredientele din bucătărie care vă pot ajuta în lupta împotriva cheliei. Usturoiul, ghimbirul sau ardeiul iute, pe alimentelor-minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii consideră că utilizarea mai multor tratamente naturiste pot preveni sau reduce riscul apariţiei cheliei, o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi bărbaţi.

Calviţia este considerată una dintre cele mai inestetice deficienţe pe care o poate avea un bărbat. Industria farmaceutică ofere mai multe soluţii pentru prevenirea sau reducerea riscului apariţiei cheliei, însă mulţi dintre cei care suferă de această afecţiune preferă să apeleze la tratamentele naturiste.

Journal of Cosmetic Dermatology, o publicaţie ce adună informaţii strânse în urma unor studii ştiinţifice, a publicat un articol, citat de csid.ro, despre tratamentele naturiste care ar putea ajuta persoanele afectate de calviţie.

Printre soluţiile menţionate de sursa citată se numără sucurile de ceapă, usturoi sau ghimbir. Cei care folosesc aceste ingrediente ce se găsesc în bucătărie ar putea observa o creştere a volumului podoabei capilare în doar şase săptămâni. Pentru ca tratamentul să aibă efect, este nevoie ca tratamentul să fie aplicat de două ori pe zi. Sucurile din ingredientele menţionate ajută la circulaţia sanguină la nivelul scalpului, prevenind astfel ruperea firelor de păr.

Consumul de ardei iuţi, ce conţine substanţa capsaicină, ar fi de asemenea de folos pentru cei care se confruntă cu o cădere accelerată a părului.

Specialiştii mai recomandă salvia, rozmarinul sau aloe vera ca ingrediente naturale ce previn apariţia calviţiei. Uleiurile de măsilne, argan, jojoba, eucalips sau cocos sunt de asemenea recomandate.

Aproape jumătate (47%) dintre bărbaţii din România se confruntă cu probleme legate de căderea părului, potrivit unui studiu realizat la nivel naţional de către compania de cercetare de piaţă GfK România, pentru o companie producătoare de şampoane

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite