Incident suspect la Iaşi: Maşina unei doctoriţe a fost incendiată cu cocktail Molotov. Un arab, principalul suspect

Incident suspect la Iaşi: Maşina unei doctoriţe a fost incendiată
cu cocktail Molotov. Un arab, principalul suspect

Maşina a ars aproape în totalitate FOTO Oservatorulph.ro

Poliţiştii din Iaşi investighează o posibilă răzbunare asupra unui cadru didactic din oraş. Monica Holicov, doctor la o maternitate din oraş, a trecut prin momente de groază după ce a aflat că maşina sa a fost incendiată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi efectuează cercetări pentru distrugere în acest caz. Maşina doctoriţei Monica Holicov a fost incendiată cu un cocktail Molotov vineri, 28 aprilie. Era parcată în centrul oraşului, în apropiere de sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Într-o discuţie cu jurnaliştii „Ziarului de Iaşi”, Monica Holicov a spus maşina sa, un Volskwagen Passat, a ars în jurul orei 5.00, zgomotul incendiului trezindu-i inclusiv pe vecini. Pompierii care au ajuns la faţa locului au descoperit că geamul unei portiere era spart şi că focul ar fi izbucnit din interiorul habitaclului.

Poliţiştii au preluat imagini de pe camerele de supraveghere de la mai multe societăţi comerciale din zonă observând un tânăr, cu glugă pe cap, care sparge unul dintre geamurile maşinilor, aruncă ceva în interior, după care fuge.

Doctoriţa, nemulţumită de anchetă 

Fiind întuneric, faţa autorului nu este vizibilă însă vecinii doctoriţei susţin că ar fi vorba de un student arab de la UMF.  „Un arab mi-a dat foc la ma­şină, toată lumea ştie cine este persoana respectivă, însă poliţia nu face nimic. Cu toate că sunt cinci camere de luat vederi, în centrul Iaşului se poate întâmpla o aşa grozăvie. Maşina era parcată în apropierea bulevardului Independenţei, la ora 5 di­mineaţa. Făptaşul a fost văzut de către vecinii de la bloc, sunt imagini pe camerele de luat vederi. Este adevărat că era noapte, şi avea o glugă pe cap, însă poate fi recunoscut. Era îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga trasă pe cap. A incediat-o fără să mă cu­noască, fără niciun motiv. Am înţeles că face parte dintr-un partid arab. Eu am vecini arabi care mi-au spus ei cine este făptaşul. Mi-au spus că nu pot da declaraţii la poliţie. Mi-a spart un geam şi mi-a aruncat în interior un cocktail Molotov. Maşina a ars total. Au fost pompierii, a fost poliţia, iar aceştia din urmă m-au anunţat pe mine, la ora 7 dimineaţa“, a povestit Monica Holicov, pentru sursa citată.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au precizat că incendiul a avariat maşina în proporţie de 70%, prejudiciul fiind de aproximativ 4.000 de euro. „Există un cerc de suspecţi şi sunt continuate cercetările în vederea indentificării autorilor“, a declarat  Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: