VIDEO Un câine de luptă a smuls testiculul unui trecător; alte două victime, la spital. Stăpâna animalelor mai avea un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Poliţiei au demarat duminică, 14 ianuarie, o investigaţie după ce trei persoane au ajuns la spital după ce au fost muşcate de doi câini de luptă. Animalele sunt din categoria celor care trebuie declarate autorităţilor, fapt pe care proprietara sa l-ar fi făcut.

UPDATE 15 Ianuarie, ora 15.00: 

Starea victimelor atacate de câinii Amstaff din Iaşi. Bărbatul muşcat de organele genitate a fost operat

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, după ce doi câini de luptă au sfâşiat trei oameni: „Voi da cele mai mari sancţiuni posibile“
_______________________________________________

UPDATE 16.00 Reprezentanţii Poliţiei spun că animalele sunt deţinute legal de o femeie de 60 ani, care acum se află la audieri. Proprietara a declarat trei câini periculoşi din rasa Amstaff, doi dintre ei fiind cei implicaţi în incidentul de astăzi. „Pe numele femeii s-a deschis un dosar penal în urma incidentului de astăzi. Precizăm că, în urmă cu o săptămână, pe numele aceleiaşi femei a mai fost deschis un dosar penal în urma unei sesizări potrivit căreia respectivele animele ar fi ieşit din curte şi ar fi atacat nişte oameni, fără a-i răni însă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

UPDATE 15.45  Vecinii stăpânei celor doi câini au formulat, în trecut, mai multe plângeri împotriva femeii, din cauza comportamentului agresiv al patrupedelor. Ulterior incidentului de duminică, animalele agresive au fost ridicate de Salubris. Se pare că femeia mai deţinea un câine periculos. 

UPDATE 15.10 „Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat să intervină pentru două victime care prezentau plăgi muşcate de câine. A fost dirijat de urgenţă un echipaj cu asistent medical iar la locul solicitării a găsită o tânără de 22 ani cu plăgi muşcate la genunchiul stâng şi la mâna stângă şi un bărbat de 66 de ani cu plagă muşcată de membru superior drept. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, victimele au fost transportate la Spitalul Sf. Spiridon. A treia victimă, un pacient muşcat în zona genitală, a fost preluat de un echipaj SMURD”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al Ambulanţei Iaşi.

Incidentul grav a avut loc în centrul municipiului Iaşi, duminică, 14 ianuarie, la orele amiezii. Un echipaj de prim-ajutor al SMURD şi unul de la Ambulanţă au răspuns unui apel la 112 şi s-au deplasat pe strada Tănăsescu, acolo unde au acordat îngrijiri celor trei victime ale animalelor.

Una dintre acestea a suferit grave răni la nivelul organelor genitale, unul dintre testicule fiindu-i smuls de către un câine. 

„Una dintre cele trei victime, un bărbat de 47 de ani care a fost muşcat la niveul zonei genitale, a fost găsit de echipajul sosit la locul incidentului cu avulsie (n.r. smulgerea unui organ) de testicul stâng şi a fost dirijat către Spitalul Parhon, la Urologie. Ceilalţi doi pacienţi au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalul Sfântul Spiridon”, a precizat Diana Cimpoeşu, şefa SMURD Iaşi.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au precizat că au deschis un dosar penal în acest caz şi că cei doi câini ar fi deţinuţi legal. „Câinii sunt din categoria celor periculoşi şi au atacat doi bărbaţi şi o tânără. Cercetările sunt în curs”, a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. 

Citeşte şi:

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, după incidentul cu câinii de luptă: „Voi da cele mai mari sancţiuni posibile“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite