Imagini surprinse cu elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova cu mai puţin de o lună înainte de tragedie

Imagini surprinse cu elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova cu mai puţin de o lună înainte de tragedie

Elicopterul SMURD căzut în Republica Moldova FOTO Youtube

Aparatul de zbor prăbuşit în Republica Moldova, aflat în dotarea unităţii SMURD Iaşi, a fost înregistrat video la începutul lunii mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit autorităţilor implicate în ancheta prăbuşirii elicopterului SMURD în Republica Moldova, indicativul aparatului de zbor a fost 347. Aparatul de zbor era de tipul celor clasice folosite de SMURD, cu însemnele serviciului medical de intervenţii de urgenţă.

Patru persoane au murit în urma tragediei: un medic şi un asistent de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi, pilotul şi un mecanic.

Martorii accidentului spun că elicopterul zbura la o distanţă foarte mică de sol şi „vira când la stânga, când la dreapta“. În momentul producerii tragediei, în zonă ploua, iar vizibilitatea era redusă.

Elicopterul SMURD a fost filmat în urmă cu mai puţin de o lună decolând de pe raza judeţului Iaşi, de unde preluase un pacient.

Este vorba despre un aparat de zbor de tip EC-135, despre care experţii spun că este unul extrem de performant şi de manavrabil. Este echipat cu două motoare, are 530 de cai putere şi ajunge la o viteză maximă de 287 de kilometri la oră. În jur de cinci astfel de aparate sunt în dotarea serviciilor de intervenţie din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: