Imagini şocante într-un spital din Iaşi: un infirmier a bătut cu pumnii un pacient până i-a rupt mandibula în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul bătut a povestit poliţiştilor trauma prin care a trecut FOTO România Tv
Pacientul bătut a povestit poliţiştilor trauma prin care a trecut FOTO România Tv

Un fost angajat al Spitalului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a fost trimis în judecată de procurorii ieşeni fiind acuzat că a bătut măr un pacient pe care îl îngrijea. Infirmierul a fost demis de şefii săi imediat după incident, el mai fiind implicat, în trecut, şi în alte incidente similare.

Procurorii ieşeni l-au trimis Adrian Prepeleac (33 de ani), fost angajat al Spitalului „Socola”, pe care îl acuză de purtare abuzivă. Prepeleac ar fi lovit un pacient cu care se cunoştea până l-a umplut de sânge şi i-a rupt mandibula.

Conform rechizitoriului, fapta imputată lui Prepeleac a avut loc pe 3 ianuarie 2013. În dimineaţa zilei respective, Simona P., concubina pacientului agresat. Cristinel M., a solicitat intervenţia poliţiştilor după ce bărbatul se încuiase în locuinţa sa şi ameninţa că îşi ia viaţa. Anchetatorii notează în rechizitoriu că Cristinel M. s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul în care concubina sa a solicitat intervenţia poliţiştilor. Acesta urmase un tratament de dezalcoolizare timp de şase luni, însă cu o seară înainte începuse din nou să bea. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au luat decizia de a-l transporta pe Cristinel M. la Spitalul „Socola“, agenţii solicitând în acest sens internarea nevoluntară. „În momentele iniţiale ale prezentării pacientului, martora S.D., asistent medical, a declarat că pacientul M. Cristinel îl cunoştea pe infirmierul Prepeleac Adrian, ambii provenind din acelaşi cartier, comportându-se ca şi cum ar fi vechi cunoştinţe, lovindu-se reciproc cu picioarele în glumă, ţinându-se cu mâinile în jurul gâtului. Asistenta chiar a atras atenţia infirmierului Prepeleac Adrian cu privire la manifestările faţă de pacientul M. Cristinel, însă acesta i-a răspuns că «se cunosc şi aşa se joac㻓, se precizează în rechizitoriu.


La un moment dat, mai arată procurorii, întrucât pacientul era agitat, Prepeleac a cerut ajutorul colegilor pentru a-l imobiliza. Deşi normele prevăd că pentru această procedură trebuie să fie prezenţi cel puţin doi infirmieri şi un cadru medical, procurorii spun că Cristinel M. ar fi fost imobilizat de doar doi infirmieri, asistentele de pe salon acordând îngrijiri medicale unui alt pacient, în altă parte, ce fusese implicat într-o bătaie. În timpul procedurii, procurorii arată că pacientul l-ar fi lovit cu piciorul stâng în cap pe Adrian Prepeleac. Acesta din urmă a reacţionat şi a început, la rândul său, să îl bată pe bolnav. L-ar fi lovit violent în faţă şi în cap „provocând o sângerare abundentă“ a pacientului.

Varianta infirmierului

„Întrucât pacientul imobilizat de pat nu avea posibilitatea de a reacţiona, de a se apăra de ploaia de lovituri primite din partea inculpatului Prepeleac Adrian, infirmierul T. Gheorghe, aflat pe latura opusă a patului pacientului, pe care îl ţinea cu o mână, a încercat să oprească cu o mână liberă agresiunea comisă de colegul său asupra bărbatului. În momentul în care a încercat să se interpună între inculpat şi pacient, cu scopul de a-l proteja pe cel din urmă, martorul, la rândul său, a fost lovit în zona capului“, au mai precizat procurorii. După ce a încetat agresiunile, Prepeleac era plin de sânge pe halat, fapt observat şi de o colegă a sa, care a dat declaraţii în faţa procurorilor. Întrebat de colegii săi, Prepeleac le-ar fi spus „că i-a tras un picior“ pacientului Cristinel M. Acesta din urmă a stat cu dureri puternice în zona gurii până a doua zi dimineaţă, când, în timpul vizitei, medicul curant a observat că este suspect de fractură de mandibulă. Diagnosticul a fost confirmat în aceeaşi zi, la Spitalul „Sfântul Spiridon“. 

Despre fapta lui Adrian Prepeleac a fost informat atât managerul spitalului, cât şi Poliţia. Infirmierul a fost dat apoi afară din unitatea spitalicească. Acesta mai comisese în trecut şi alte fapte de acest gen, având altercaţii şi cu propriii colegi, spun procurorii. La audieri, Prepeleac a negat fapta. „Fiind audiat de procuror, inculpatul Prepeleac Adrian a adoptat o poziţie nesinceră, încercând să diminueze consecinţele faptei sale, sugerând că pacientul prezenta o parte din leziuni la momentul internării atât pe corp, cât şi în regiunea feţei, constatate la preluarea persoanei internate predate de către agenţii de poliţie cu ocazia schimbării în vestiar în ţinuta de spital“, se mai arată în rechizitoriu. Prepeleac ar fi spus totuşi că „poate i-a scăpat câţiva pumni“ pacientului pe care îl îngrijea.

Citeşte şi: 

VIDEO Imagini de groază dintr-un spital de nebuni din Iaşi. O infirmieră bate cu coada măturii un bolnav

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite