Imaginea durerii fără margini. O mamă îşi priveşte neputincioasă fiul mort într-un accident rutier. Viteza ucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident Iaşi / FOTO: Asociaţia pentru Protecţia Rutieră Worldstreet
Accident Iaşi / FOTO: Asociaţia pentru Protecţia Rutieră Worldstreet

România înregistrează cel mai mare număr de decese în trafic, pentru cei aflaţi în maşini, dar şi cel mai mare număr al deceselor pietonilor, din întreaga Uniune Europeană.

Un tânăr de doar 23 de ani a decedat aseară, pe şoseaua de centură a Iaşului, după ce a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un parapet de pe marginea drumului. Acul kilometrajului s-a oprit la 120 km/ oră, iar Tudor nu a mai avut nicio şansă, deşi medicii au încercat din răsputeri să îl salveze. Mama tânărului a sosit într-o suflare la locul accidentului şi şi-a privit neputincioasă fiul. 

Este cel de-al doilea accident grav petrecut la Iaşi, în ultimele două zile, alte două persoane decedând, tot pe şoseaua de centură, săptămâna aceasta. 

Viteza ucide. România, pe primele locuri din UE în ceea ce priveşte cifrele negative

România a fost ţara cu cea mai mică scădere a numărului de decese în ultimii 19 ani, iar în cei mai ”negri” ani s-a depăşit pragul de 3.000 de morţi. 43.000 de români au murit în total, în ultimii 19 ani, iar maximul de decese într-un singur an a fost în 2008. 

Ultima statistică publicată de Poliţia Română arată că, în fiecare din ultimii 10 ani, peste 8.000 de accidente grave s-au petrecut pe şoselele din România. De exemplu, în anul 2019, s-au produs 8.642 de accidente, cu 1.864 de persoane decedate şi 8.125 de persoane rănite grav. În total, în acelaşi an, au fost răniţi uşor peste 28.000 de români, o creştere de 3,66% faţă de anul 2018. 

Aproape 20% dintre accidentele grave petrecute în România, au avut ca principală cauză viteza. România înregistrează cel mai mare număr de decese în trafic, pentru cei aflaţi în maşini, dar şi cel mai mare număr al deceselor pietonilor, din întreaga Uniune Europeană. 

Deşi performanţele statelor membre în materie de siguranţă rutieră converg, numărul de decese cauzate de accidente rutiere din ţara cu rezultatele cele mai slabe rămâne de patru ori mai mare decât cel din ţara cu rezultatele cele mai bune. În 2019, cele mai sigure drumuri au fost cele din Suedia (22 de decese / milion de locuitori) şi din Irlanda (29/milion), în timp ce România (96/milion), Bulgaria (89/milion) şi Polonia (77/milion) au raportat cele mai ridicate rate ale mortalităţii. Media UE a fost de 51 de decese la un milion de locuitori, scrie pe site-ul Comisiei Europene

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Sute de kilometri de promisiuni în Moldova. Toate angajamentele luate de politicieni pentru autostrăzi

Tudor, tânărul care a murit pe şoseaua de centură a municipiului Iaşi, a condus revista ALECART. Avea 23 de ani şi era informatician

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite