Ieşenii ar putea avea cele mai scumpe tarife la transportul în comun din ţară

Ieşenii ar putea avea cele mai scumpe tarife la transportul în comun din ţară

Ieşenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de transport

Şefii municipalităţii pregătesc o  majorare a tarifelor pentru serviciile de transport în comun cu până la 40%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali vor analiza luna viitoare un proiect de hotărâre care vizează noi preţuri pentru biletele RATP. „Conform legilor, tarifele trebuie revizuite semestrial cu rata inflaţiei. Ultima majorare a fost în ianuarie 2008, dar de atunci s-au înregistrat creşteri la combustibil, energie electrică şi salarii", a afirmat Maricel Ghercă, şeful RATP.

Amenzile RATP, dublate

Astfel, proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice vizează majorări la biletul cu o călătorie de 20%, iar acesta va fi 1,8 lei în loc de 1,5 lei. Tichetul cu două călătorii ar putea costa, dacă proiectul va fi aprobat, 3,5 lei faţă de 2,5 lei cât este în prezent, iar setul de bilete va ajunge 15 lei.

Călătorii prinşi fără bilet trebuie să achite în prezent un tarif special de 20 de lei. În cazul în care vor fi aprobate de aleşi majorările, tariful special va fi dublat şi va ajunge 40 de lei. Nu vor fi majorate tarifele la abonamente. Dacă vor fi aprobate, majorările vor fi aplicate din aprilie. În urma acestor majorări, regia va obţine în plus în jur de 800.000 de lei lunar.

Tarife actuale                                     Tarife propuse 

O călătorie 1,5 lei                               O călătorie 1,8 lei

Două călătorii 2,5 lei                          Două călătorii 3,5 lei

Set bilete 12 lei                                  Set bilete 15 lei

Tarif special/amendă 20 lei               Tarif special/amendă 40 lei
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările