VIDEO Ieşenii cer autostradă spre Târgu Mureş, la 159 de ani de la Unirea Principatelor. Câteva mii de persoane iau parte la evenimentele din Piaţa Unirii

VIDEO Ieşenii cer autostradă spre Târgu Mureş, la 159 de ani de la Unirea Principatelor. Câteva mii de persoane iau parte la evenimentele din Piaţa Unirii

Mica Unire Iaşi, ianuarie 2018  FOTO Prefect Marian Şerbescu

Mii de oameni sunt deja în Piaţa Unirii la manifestările organizate cu ocazia Micii Uniri, deşi temperaturile sunt foarte scăzute. Unii au venit cu afişe prin care solicită demararea proiectului care vizează execuţia Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În jurul orei 11.20, consilierul prezidenţial Alexandru Muraru a citit un mesaj din partea şefului statului Klaus Iohannis. În timpul discursului, mai multe persoane au scandat „Vrem autostrada, nu penali pe stradă“, „Hotii, hotii“, si „PSD, ciuma roşie“.
 
În Piaţa Unirii au fost în jur de 3.000 de persoane, printre care şi câteva sute de basarabeni. Oamenii au scandat „Unire!“. La Iaşi a ajuns şi primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu.
 
Cei din Piaţa Unirii s-au prin în horă, la ora 12.00, după ce au fost depuse coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ulterior, au fost depuse coroane de flori pe bulevardul Ştefan cel Mare, la statuia lui Ferdinand I, dar şi la şi la mormântul lui Cuza de la Biserica Trei Ierarhi.
 
 

* Sursa Video Atenţie Poliţia Iaşi
 
Ştirea iniţială
În Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat deja câteva mii de oameni care iau parte la evenimentele organizate pe 24 ianuarie. Reprezentanţii Asociaţiei civice „Împreună pentru A8“ sunt prezenţi în centrul Iaşiului, unde au adus bannere prin care solicită execuţia drumului care ar uni real Regiunea de Nord-Est cu vestul ţării. 
 
 
De la ora 10.00, în Piaţa Unirii are loc un concert folcloric, iar de la 11.00 sunt anunţate ceremonialul religios Te Deum, discursuri, depunere de coroane de flori la statuia domnitorului Al.I. Cuza, parada militară şi tradiţionala Horă a Unirii. Coroane vor fi depuse şi la mormântul lui Cuza, la Trei Ierarhi, unde vor lua parte şi reprezentanţii Casei Regale. 
 
De la ora 12.00, va fi reluat concertul folcloric, iar cei prezenţi sunt aşteptaţi şi la o masă populară cu plăcinte tradiţionale moldoveneşti, ceai, vin fiert. Au fost pregătite în jur de 5.000 de plăcinte. De la ora 14.30, mai multe manifestări sunt organizate la Muzeul Unirii, iar de la ora 18.00 va avea lor retragerea cu torţe a militarilor spre Palatul Culturii.
 
Pe de altă parte, după ora 12.00, este aşteptat la Iaşi şi Trenul Unirii. Cu acest tren la Iaşi vor ajunge zeci de biciclişti. „Cele 20 de locuri din vagonul special destinat bicicliştilor au fost oferite primilor voluntari care s-au înscris să participe. Lista s-a completat în 5 minute!!! Dupa ce vom bicicli în Hora Unirii din capitala Moldovei, vom reveni la Bucureşti cu Trenul Unirii (14.10-21.00)“, au anunţat organizatorii Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni. 
 
citeste totul despre: