Idei creative. Cum să confecţionezi un semn de carte haios

Idei creative. Cum să confecţionezi un semn de carte haios

Semne de carte haioase   Foto redtedart.com

Statul în casă şi lipsa activităţii ne pun mereu creativitatea la încercare. Realizarea figurinelor din hârtie poate fi o activitate plăcută atât pentru părinţii care vor să-şi petreacă mai mult timp cu ai lor copii, cât şi pentru cei care vor să se relaxeze într-un mod creativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată câteva idei creative care te pot scoate din monotonie dacă ai la îndemână câteva foi de hârtie, o foarfecă şi nişte lipici:

1. Semne de carte haioase

Dacă îţi doreşti să îi antrenezi pe cei mici într-o activitate creativă, atunci realizează cu ei nişte semne de carte haioase. Acestea pot fi folosite cu succes pentru cărţile de poveşti. 

Urmăreşti paşii din tutorialul de mai jos şi bucură-i pe cei mici cu câteva noi semne de carte:

2.Cocor origami

Origami este arta prin care hârtia împaturită prinde viaţă. Este originară din China şi integrată rapid în cultura japoneză. Nu ai nevoie de instrumente pentru a împături hârtia. Dacă vrei, poţi achiziţiona hârtie colorată pentru a crea formele în nuanţele dorite.

Dacă eşti începător, poţi realiza o barcă, un avion, un plic, dar şi celebrul cocor origami. 

Iată mai jos un video menit să te ajute în realizarea unui cocor origami:

 

3.Plic corolat
 
O altă propunere este realizarea unui plic dintr-o frumoasă hârtie colorată. Urmăreşte clipul de mai jos:
 
 

 
4.Trandafiri
 
Dacă timpul îţi permite, nu îţi pierzi răbdarea şi îţi place să te joci cu hârtia, atunci poţi realiza trandafiri din hârtie. Pare ceva dificil de realizat, dar te vei bucura când vei vedea rezultatul muncii tale.
 
Iată cum poţi face asta:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: